Apple sliter med å komme til enighet med plateselskapene om en ny strømmetjeneste, ifølge flere kilder.
Apple sliter med å komme til enighet med plateselskapene om en ny strømmetjeneste, ifølge flere kilder.Vis mer

Hvor blir det av Apple?

Musikkstrømming fortsatt i det blå.

Det er flere år siden vi første gang spådde at Apple snart ville lansere en musikkstrømme-tjeneste som Wimp eller Spotify. Og det er ingen tvil om at Apple lenge har ønsket dette, skriver The New York Times.

Målet var å introdusere en radio-strømmetjeneste tidlig i år, men denne er nå forsinket, og vil tidligst se dagens lys til sommeren, skriver avisen.

Her får du 6 måneder med gratis musikk

Store uenigheter

Årsaken skal være uenigheter med platebransjen, som skal være kjølige til å inngå en avtale med Apple. Blant annet skal prisen være en vesentlig årsak. Mens aktører som Pandora og andre betaler 12-35 cent pr 100 sanger som strømmes, skal Apple ha tilbudt 6 cent, ifølge New York Post

Sjefredaktøren i teknologibloggen ReadWrite, Dan Lyons, hevder at plateselskapene i årevis har lidd under at Apple i praksis brukte iTunes til å ta over musikkbransjen, fastsette priser og diktere vilkår. Dette svir fortsatt, skriver han, og fortsetter:

- Nå får de sin hevn. Jo lenger de drar ting ut, jo mer vil Apple lide ettersom nye rivaler vokser seg sterkere.

Tar over

De siste årene har strømmetjenester som Spotify, Rdio og Pandora blitt svært populære. Den tradisjonelle kjøpe-modellen for musikk som iTunes representerer, er på vikende front i forhold til forskjellige abonnementsmodeller som gir deg tilgang til millioner av låter for en fast sum i måneden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik skal de stoppe piratene