Hvitere tenner

At hvite tenner er penere enn lysegule hersker det liten tvil om. Med et par enkle grep kan du få rene modellgliset!

Hallais!

Nå har jeg fiklet en stund i Photoshop for å gjøre tennene mine hvitere, men uansett hva jeg prøver på ser det veldig fake ut... Har du en troverdig oppskrift?

Klem fra Lillian :o)

Fotodoktoren svarer

Hei Lillian,

Hvitere tenner er en av mange teknikker for å fremstå penere på bilder, men kan lett se fake ut dersom det overdrives eller gjøres på feil måte.

Her er en Photoshop-oppskrift som jeg synes fungerer veldig bra. Enkel er den også! (Som vanlig bruker vi Photoshop Elements siden det har en litt mer overkommelig pris for de fleste, men teknikken er den samme i Photoshop CS.)

Vi begynner selvsagt med å åpne bildet. Zoom inn rundt munnen ved å bruke forstørrelsesglasset (tips: dra en firkant over for presis zoom med en gang). Nå ønsker vi å velge tennene, men det er ikke så farlig om du slurver litt, bare du unngår å få med leppa. Polygonlasso er et greit verktøy til denne jobben.

Hvitere tenner


Hvitere tenner


Begynn med å klikke et sted i utkanten av en tann og klikk deretter flere ganger for å ramme inn tennene. Hold shift-tasten nede for å legge til en ny selection dersom du skal fikse tenner både oppe og nede i munnen. På høyre side ser du mitt utsnitt - som du ser er det ikke kritisk med en tight selection.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vi vil gjøre nå er å fjerne gulstikket innenfor det merkede området. Det gjør vi via menyen, Enhance->Adjust color->Adjust hue/saturation eller Image->Adjust->Hue/Saturation dersom du bruker Photoshop CS.

Hvitere tenner


I stedet for at endringen skal påvirke alle farger i utvalget, velger vi heller gulfargene ("yellows" fra nedtrekksmenyen). Deretter desaturerer vi (tilsetter grått til) gultonene til ønsket nivå og øker lightness for å få tennene lysere.

Resultatet ser du under!

Hvitere tenner


hilsen
Fotodoktoren