Hvilket utstyr er påkrevd?

Spørsmål:
Hei,

Hvilket utstyr er påkrevd for å få tilgang til ADSL? Bruker man nettverskortet i PCn for å koble denne sammen med "ADSL boksen" eller må man ha et spesielt kort med egne drivere til? I så tilfelle, tilbyr dere drivere til Linux, BeOS og andre operativ systemer, eller bare Windows?

Og hva er den greia med at man ikke skal kunne få en fast IP adresse og ikke sette opp sin egen server? Hva er i det hele tatt poenget med ADSL hvis dere legger føringer for bruken og nekter folk som betaler for dette i DYRE dommer å bruke det til noe som helst interessant?

A. Hansen

Svar:
Om utstyr: Det eneste du trenger i tillegg er et nettverkskort i PCen. Dette brukes for å koble PCen til ruteren som følger med i abonnementet. Denne ruteren krever ikke at man instllerer noe som helst, og du kan derfor bruke Linux, BeOS eller hva du vil som er i stand til å håndtere TCP/IP.

Om fast IP: Her har du heldigvis misforstått. NextGenTel tilbyr fast IP mot et tillegg i prisen. Du må imidlertid sannsynliggjøre behovet. Dette har ingenting å gjøre med at vi skal kontrollere innholdet på serveren. Grunnen er at IP- numre er en knapp ressurs (som tildeles av RIPE), og at vi derfor selvsagt ønsker å ha så mange hjemmesider o.l. på vår server for dette (som bare trenger én IP).

mvh.
Torvald

Til artikkelen