Hvilket Napster-alternativ?

Leserne har talt – ett program utmerker seg som det mest populære alternativet nå som Napster praktisk talt ikke fungerer. Hva annet kan du velge mellom?

Vi har tidligere skrevet om flere filutvekslingsprogrammer som fungerer på lignende prinsipp som Napster. Dette emnet har vært aktuelt så lenge Napster har slitt med rettslige problemer, og nå som programmet ikke fungerer i det hele tatt, er det i alle fall greit å ha andre muligheter for å laste ned musikk.

Fellestrekket for mange av de konkurrerende programmene er at de byr på langt mer funksjonalitet enn Napster – du kan som regel laste ned videoklipp, filmer, bilder og andre dokumenter, og de har vanligvis mer avanserte funksjoner for søk og nedlastning.

Ulempen er imidlertid at vi sliter fremdeles med å finne de mest obskure låtene, som vi uten problemer fant på Napster. Utvalget er dessverre ikke alltid like stort.

Lesernes favoritt

Utvalget hos Win MX er langt fra dårlig
Utvalget hos Win MX er langt fra dårlig Vis mer

Forrige uke hadde DinSide en avstemning om hvilket program som var det mest populære blant våre lesere. Det var Win MX som stakk av med seieren, faktisk med hele 46 prosent av stemmene. De andre populære programmene er Kazaa og AudioGalaxy.

Vi har tidligere testet Win MX i denne artikkelen. Vi benytter oss fremdeles av tjenesten, og den fungerer fremdeles utmerket, med et godt utvalg av filer – både musikk og video. Programmet kan du laste ned her.

Kazaa er også er populært program
Kazaa er også er populært program Vis mer

Kazaa, som kom på andre plass, er også et program vi benytter flittig. Dette programmet er sammen med Morpheus en del av MusicCity, og begge fungerer tilnærmet likt. Vi har også skrevet om Kazaa i denne artikkelen. Du kan laste ned Kazaa fra deres hjemmeside.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av de andre programmene, som AudioGalaxy og iMesh, blir også truet av plateindustrien, og har innført eller kommer til å innføre filtre. Det gjelder altså å laste ned mens man fremdeles kan!

Du kan lese avstemningen her.