Hvilket minne i bærbar PC?

Jeg har 1 GB RAM installert, hvordan øker jeg det til 2 GB?

Hei!

Vurderer å kjøpe Vista Home Premium. Har PC med 1 GB minne og har lyst til å øke det til 2 GB. Hvordan finner jeg ut hva slags minnekort som er på PC'en min?

På PC'en er det opplyst at den har 1 GB DDR2. Må jeg i tilfelle kjøpe et tilsvarende minnekort?

Datadoktoren svarer

Hei,

Problemet med bærbare PCer kontra de fleste stasjonære er at en bærbar kun har plass til to minnemoduler, noe som ofte gjør oppgradringen litt dyrere. Det første du kan gjøre er å lese gjennom dokumentasjonen som fulgte med maskinen, her bør det stå hastigheten på minnet og hvorvidt du har en minnemodul på 1 GB eller to på 512 MB installert.

Finner du ikke dette ut er det andre måter å se det på. En av dem er å åpne undersiden av maskinen og sjekke det fysisk - se manualen hvis du ikke finner ut hvordan du kommer til minnemodulen(e). De har også som regel klistremerker med spesifisert minnehastighet. Den andre er å bruke programvare, for eksempel SIW. Under Hardware -> Memory kan du se hastighet og om du har en eller to minnemoduler installert.

Finner du ut at du har en brikke holder det som du sier å kjøpe inn en tilsvarende og installere den i den ledige minnesloten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du derimot installert to moduler av 512 MB må du bytte begge disse i tilsvarende moduler med en kapasitet på en gigabyte for å komme opp i to gigabyte... Alternativt kan du - dersom din bærbare tillater så store moduler (se SIW/manualen) - installere en modul på 2 GB. Dette gir deg muligheten til å oppgradere til mer RAM senere, men medfører også et par ulemper: en er at minnet ikke vil kjøre i "dual channel", som medfører noen prosents ytelsestap. Men den største hindringen er nok heller prisen, da en 2 GB-modul for tiden koster godt over det dobbelte av to 1 GB-moduler.

Hilsen

Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar