Hvilken type RAM?


Hei, jeg lurer på hvordan jeg kan finne ut hvilket type RAM jeg må kjøpe hvis jeg skal oppgadere laptoppen min. Alle disse er helt forvirrende, og jeg finner ingen steder på internet der disse står forklart... Hva er SDRAM, DDR-DIMM, PC2700, PC3200, "Kompatible spor 1 x minne - SO DIMM 200-pin"???

Olaf

Datadoktoren svarer

Hei Olaf,

Vår minneguide kan nok hjelpe deg litt på vei.

SO-DIMM er det riktige formatet for deg, med mindre du har en skikkelig sær bærbar. Akkurat hvilken type du har bør stå i dokumentasjonen du fikk til PCen, eller på produsentens hjemmesider. Hvis dette ikke er tilfelle finnes det selvfølgelig andre løsninger.

Et av dem er å åpne maskinen på det rette stedet (som du jo uansett må gjøre for å sette inn minne) og sjekke fysisk hva slags minne den bruker. Normalt sett er det et klistremerke på minnemodulen som forteller dette.

En annen løsning er å bruke et program som inspiserer maskinvare for å finne informasjon om RAMen. Et eksempel er gratisprogrammet Everest. Dette utvikles dessverre ikke lenger som gratisprogram, men den eldre (gratis) versjonen - Home Edition 2.20 - kan lastes ned fra Internett. Det gir deg for øvrig info om mye mer enn minnet, og du kan ha en fin "bli kjent med datamaskinen"-aften dersom du skulle ønske det.

For øvrig har de fleste bærbare kun to minneplasser, og er det DDR eller DDR2-RAM du har må du fylle opp begge med matchende minnemoduler for å nye godt av den doble minnehastigheten.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar