Hvilke prosesser kjører, egentlig?

Hvor mange ganger har du ikke åpnet oppgavebehandlingen i Windows og lurt på hva i huleste svchost, spoolsv og alle de andre rare bokstavkombinasjonene gjør? Denne nettjenesten hjelper deg å identfisiere prosessene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har sikkert opplevd det før - Windows går stadig tregere og en omstart er i gjære. Men så ser du at det er en eller annen prosess som opptar 90% av prosessorkraften uten at du helt vet hva den gjør. Kan du drepe den, mon tro?

image: Hvilke prosesser kjører, egentlig?


Nettstedet ProcessLibrary.com hjelper deg med akkurat den problemstillingen. Foruten å inneholde et stort arkiv over kjente prosesser med risikovurdering, kan du også laste ned og kjøre en liten applikasjon kalt ProcessScanner.

image: Hvilke prosesser kjører, egentlig?


Når du kjører ProcessScanner, sjekker programmet alle kjørende prosesser på PCen din, før den laster opp resultatene til nettjenesten. Deretter kan du få listet ut alle prosessene som kjører, deres minneforbruk, vurdert risiko etc. Klikker du på en av dem, får du opp mer detaljert informasjon. Er en eller flere av prosessene vurdert som en trussel for din sikkerhet, får du selvsagt beskjed om det, med lenker til gratis fjerning av spionvare, opprydning i registeret og mer til.

image: Hvilke prosesser kjører, egentlig?


Du er (med rette) kanskje skeptisk til å laste ned programvare som scanner PCen din og laster opp til en server, men vi kan i hvert fall trøste deg med at nettjenesten er en Microsoft-sertifisert partner og anbefalt fra flere nettaktører i hvert fall vi stoler på.

URL: http://www.processlibrary.com/