<strong>Enkelt og greit:</strong> MyPermissions er en nettside som tar deg rett til applikasjonsinnstillingene til en rekke ulike nettjenester.
Enkelt og greit: MyPermissions er en nettside som tar deg rett til applikasjonsinnstillingene til en rekke ulike nettjenester.Vis mer

Hvem har tilgang til kontoen din?

Kjekk nettjeneste for deg som kjapt vil se hvilke nettjenester og apps du har gitt tilgang til Facebook, Twitter etc.

Vi tar oss i stadig sjeldnere å opprette brukerprofiler rundtom. Siden OpenID kom og Facebook senere introduserte sin connect-løsning, er det blitt lett som en plett å registrere seg på ulike nettsteder. Man trykker på Facebook-knappen (eller Twitter, Google, LinkedIn eller hva det måtte være) og vips, så er man registrert og logget inn.

Så enkelt, så kjapt. Og så slipper man å huske nok et passord. Til og med i kommentarfeltet på DinSide kan man logge inn med Facebook eller Twitter.

Med tiden blir det imidlertid ganske mange apps og nettsider som har tilgang til slike konti, og tilgangene du gir kan ofte være rause; for eksempel at skaperne bak en app får lagre personlig informasjon om deg, bilder du poster, hva vennene dine poster, og ikke minst – poste på dine vegne.

TEMA:

Datasikkerhet

Enkle snarveier

MyPermissions er en veldig enkel, men ganske smart nettside. Den inneholder rett og slett en haug med ikoner, der hvert ikon tar deg direkte til rettighetsoppsettet hos ulike populære nettjenester. Dermed kan du med ett trykk rydde opp i rettighetene på Facebook, Twitter, LinkedIn, Google, Flickr, Dropbox, Instagram eller hva det måtte være.

Når du så kommer til den aktuelle siden, kan du foreta opprydningen ved å fjerne rettighetene til apper og nettjenester du ikke bruker lenger, eller som du ikke ønsker at skal ha tilgang til dine data.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For ordens skyld - dette er altså bare en samling lenker, og du trenger ikke å gi fra deg noe informasjon til denne nettsiden. Bruker du noen minutter på å gå innom tjenestene du bruker, vil du kanskje oppdage at svært mange har tilgang til dine data, og at du sikkert kan fjerne tilgangen på veldig mye.

URL: MyPermissions.org

Og jada, vi vet at denne tjenesten ikke er ny, men det er helt sikkert mange som ikke har sett den. Tror du ikke?