<strong>DIGITALT TESTAMENTE:</strong> Med Legacy Locker kan du sørge for at dine digitale ressurser blir frigjort til dine nærmeste dersom du stryker med. Foto: Sheila VooDoo, sxc
DIGITALT TESTAMENTE: Med Legacy Locker kan du sørge for at dine digitale ressurser blir frigjort til dine nærmeste dersom du stryker med. Foto: Sheila VooDoo, sxcVis mer

Hva skjer med nettkontiene når du dør?

Nettjeneste lar deg styre hva som skjer.

Det er selvsagt ikke noe hyggelig å tenke på, men én dag er det slutt for hver og en av oss. Og - det kan skje mer brått enn du tror.

Kanskje har du tenkt på hva som vil skje med de mange kontiene du har rundt om på nettet? Hvor lang tid tar det før Facebook-kontoen din blir borte, hva skjer med alle Flickr-bildene du har lagt ut, eller hva med de 500 kronene du hadde til gode på iTunes-kontoen? I de fleste tilfeller er det svært vanskelig for dine etterlatte å få kontrollen over disse kontiene.

Legacy Locker er en nettjeneste som fungerer som et slags digitalt testamente. Alt du legger inn her, blir frigjort til de du har plukket ut dersom du blir rapportert med hvilepuls mindre enn én, slik at de som står deg nærmest kan gjøre det nødvendige i forhold til ditt digitale liv.

I tillegg er det mulig å legge inn dokumenter, bilder, hilsner og andre ting du måtte ønske å dele med dine nærmeste.

Slik fungerer det

Hvis du vil bruke Legacy Locker finnes den i flere versjoner. Du kan bruke en gratisversjon med svært begrensede muligheter (3 nettkonti, 1 mottaker, 1 hilsen), betale $30 i året for ubegrensede muligheter, inkludert dokumentbackup og videoopplasting, eller $300 som en engangssum. Sannsynlighetsutregningen om hva som lønner seg får du stå for selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du begynner med å fylle inn vital informasjon (navn, adresse etc.). Deretter må du identifisere minst to personer som fungerer som såkalte verifiers; personer som står deg nær og som du stoler på at vil bekrefte det inntrufne dersom du har tatt kvelden. Eksempelvis barna, din bedre halvdel, søsken e.l. Ikke bare trenger Legacy Locker bekreftelse fra disse personene - de må også sørge for å sende inn en fysisk utskrift som bekrefter din avgang. Du kan også velge om de skal få en informasjons-epost når du registrerer dem som dine nærmeste.

Hva skjer med nettkontiene når du dør?


Hva skjer med nettkontiene når du dør?


Dernest kan du legge inn de mange nettkontiene du måtte ha rundt om på nettet; det være seg hos Facebook, eBay, Google, LinkedIn etc. Disse kontiene kan du deretter koble mot personer (i praksis e-postadresser), slik at f.eks. innloggingsdetaljene til Facebook-kontoen din blir sendt til lillebror dersom du ikke lenger skulle være i stand til å logge inn lenger.

Som nevnt kan du også laste opp dokumenter, bilder og andre filer, som blir liggende kryptert på Legacy Lockers tjenere (de skryter veldig av krypteringsalgoritmen sin). Du kan selvsagt når som helst logge inn på tjenesten og hente ut disse dokumentene, slik at nettjenesten også fungerer som en backupløsning. Du kan også skrive hilsener eller legge inn video som sendes til de du måtte ønske.

Lenke: Legacy Locker

Hva tror du? Stoler du nok på andre til å legge inn all informasjon om deg selv på ett sted, eller nøyer du deg med en bankboks eller konvolutt i nattbordsskuffen?