Hva skal du svare barna?

Nettjeneste har svarene du sliter med å hoste opp selv.

Som småbarnsfar er det ikke fritt for at det dukker opp ett og annet spørsmål en gang i blant om hvorfor ting er sånn og sånn, og selv etter 17 år på skolebenken er det ikke alltid at pappa kan svaret på alt.

Vet du for eksempel hvorfor tisset er gult, hvorfor man får tårer i øynene når man skjærer løk, hvorfor snørr smaker salt, hvorfor sauer ikke krymper i regnvær eller hvorfor maten blir varm etter å ha stått litt i mikrobølgeovnen?

Temaside: Barn

Nettsiden Whyzz er en slags søkemotor for spørsmålene barna stiller og som du ikke alltid har snøring på. Du kan bruke søkefeltet for å skrive inn spørsmålet, og deretter får du et søkeresultat med relaterte spørsmål med utfyllende svar. Og - ikke bare er de utfyllende; de er også skrevet på en måte som gjør det lettere å forstå for barna. Målgruppen er barn fra 4-7 år.

I tillegg er spørsmålene kategoriserte slik at du kan utforske uten å måtte søke. Nettsiden har også en rekke spill og eksperimenter for å lære barna ting, som for eksempel hvorfor egg blir harde når du koker dem eller hvorfor colaen bruser over når du rister på den.

Hva skal du svare barna?


Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan hjelpe til

De fleste spørsmålene er besvart av Whyzz' eksperter, men du kan også bidra med svar på åpne spørsmål som ikke er besvart ennå.

Søndagssurfen: Barn

Tjenesten er fortsatt i beta, og selv om det er ganske mange spørsmål som er besvart, er det fremdeles mye igjen. Ved å registrere deg på siden kan du også skrive kommentarer og gi tilbakemeldinger på artiklene, samt bokmerke svarene du finner ekstra kjekke slik at du lett kan finne dem igjen.

URL: http://whyzz.com/