Hva med sikkerheten?

Spørsmål:
Hei,
Hva med sikkerheten ved tilknytning til bedriftsnettverk via VPN?

Vi vurderer ADSL for våre ansatte som kobler seg opp mot våre interne servere ved hjelp av VPN. Hvordan ivaretas sikkerheten med tanke på at maskinene står på kontinuerlig? Hvis noen sniker seg inn bakveien, vil de da kunne koble seg til våre servere ved hjelp av VPN-tunnellen?

Er det noe brannmur software/hardware som følger med en ADSL løsning fra NextGenTel?

Christian Holthe

Svar:
Hei Christian,

Som en av svært få aktører i Norge, tilbyr NextGenTel en egen tjeneste for å ivareta sikkerheten for bedrifter som vil knytte sine ansatte til bedriften via ADSL. Denne løsningen går i korthet ut på følgende:

- Det knyttes en link mellom ADSL-ruteren og DSLAM på sentralen som er slik at bare den ene fysiske enheten kan koble seg til (kobling på hardware-nivå). Selv om brukernavn og passord er kjent av en hacker, kan han derfor ikke bruke dette til noe.

- Når brukeren har logget seg på bedriftsnettverket, er det en pipe helt frem som ikke er synlig på Internett i det hele tatt. All trafikk er hermetisk lukket i NextGenTels nett, og er derfor ikke mulig å hacke. Kobler brukeren seg på Internett, vil forbindelsen til bedriften lukkes ned automatisk. Det er mulig å ha begge tilknytninger oppe samtidig, men da må klienten beskyttes med en brannmur.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne løsningen er den aller sikreste som eksisterer på markedet i dag. Ta kontakt med vår bedriftsavdeling hvis du lurer på flere detaljer om priser og lignende.

Hilsen
Torvald