Hva kommer med tanke på TV?

Spørsmål:

Hva kommer med tanke på TV og hvordan blir det organisert?

Bredbånd kan innen kort horisont vise seg å bli et alternativ til dagens tv-kanaler. Hvordan ser dere på dette, og vil Broadpark tilby mer regulære tv-programmer i tillegg til VOD?

I hvilken grad vil leverandørens forbindelse med deres portal påvirke portalens innhold? Man kan kanskje tenke seg en situasjon der NextGenTel for eksempel tilbyr "partnere" å sette opp servere inne i sitt nett, slik at oppnådd båndbrede fra disse tjenestene vide overgår båndbredden til andre tilsvarende tjenester over Internett. Vil dere, sett i en slik sammenheng, bevisst skape en profil på de tjenestene dere velger (og dermed på en måte starte deres egen "TV-kanal") eller vil dette være en av mange tjenester?

Skal si dere har hatt mye motstand i starten - men jammen har dere kommet langt. Det er fint å se dere tyne Telenor og skape et alternativ, ellers hadde vi jo aldri fått bredbånd til Norge ...

Stå på videre!
Espen Vindegg
Student, informasjonsvitenskap
UiB

Personlig hadde jeg gjerne sett et tilbud av ulike "sære"
motorsport-programmer som f.eks Top Gear fra BBC, Speedworld fra
Eurosport osv tilsvarende det dere nå gir med nyhetene fra TV2 :-)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svar:
Hei Espen,

BroadPark er i ferd med å bli en ”park” hvor NextGenTels kunder kan benytte seg av alle typer bredbåndstjenester. Dette er ikke en portal slik du er vant til fra Internett, men en samling bredbåndstjenester som garantert kommer helt frem uten tap av kvalitet fordi de er inne i vårt nett.

Uten å røpe for mye, kan jeg si at disse tjenestene langt vil overgå det du er vant til å se på digital TV og andre bærere av etermedier. Først og fremst på grunn av interaktiviteten (start videofilmen eller Rikets Tilstand på TV 2 akkurat når det passer), men også fordi spillteknologier og lignende krever langt mer enn en digital TV-dekoder har å tilby.

Når det gjelder forholdet til innholdleverandørene, har NextGenTel en ideologi som tilsier at vi skal være så åpne som overhodet mulig. Det betyr at alle innholdsleverandører er hjertelig velkommen til diskutere prosjekter og til plassere servere inne i vårt nett for å sikre helt stabil transport frem til deg som forbruker av underholdningen.

Hilsen Torvald