Hva i huleste er BitTorrent?

Hei,
Ser at flere og flere legger ut såkalte BitTorrent-lenker når store filer skal lastes ned, men hvis jeg klikker på en av disse, får jeg bare lastet ned en liten fil med etternavn .torrent. Hvordan får jeg lastet ned resten?

Mvh
Erik

Datadoktoren svarer

Hei,

Distribusjon av filer ved hjelp av BitTorrent-teknologien øker stadig, og står nå for en svært stor andel av den totale trafikken på nettet. Løsningen er enkel, men genial. Når du laster ned, laster du samtidig opp til andre som har klikket på samme lenke. I teorien betyr det da at jo flere som laster ned, desto bedre er det - mens serveren der filen opprinnelig ligger, blir minimalt belastet.

Men for å benytte deg av teknologien krever det at du har installert et program som kan "forstå" bittorrent-lenkene, en BitTorrent-klient. Det finnes mange gode klienter som gir deg full kontroll over hvordan og når filene skal lastes ned, en av dem er µTorrent, andre populære er Azureus, Bitcomet og Bittornado - bare for å nevne noen. Nettleseren Opera 9 har dessuten innebygd støtte for BitTorrent.

Hvis du ønsker en fyldigere innføring i teknologien, kan du lese denne artikkelen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (ebatt)]