Hva har Sony i ermet?

Sitter Sony passivt og ser at stadig flere kommer på banen med bærbar musikkteknologi uten bevegelige deler? Vi tenker selvfølgelig på små MP3-spillere.

Sony fant opp både Walkman og Discman – men MPman var det et koreansk firma – Saehan - som lanserte. Men Sony kan ikke sitte rolig og se at denne omstridte teknologien tar over vesentlige markedsandeler.

I fjor lanserte Sony Memory Stick, en minnemodul som er liten, robust, billig og praktisk. Nå har de dessuten lagt inn muligheten for å beskytte dataene mot ulovlig kopiering.

Dette baner veien for bruk av Memory Stick som lagringsmedium for komprimert musikk, som brukeren selv overfører fra andre kilder.

En av topplederne i Sony Information Technology Europe, Kiyoshi Shikano, uttaler at ”vi i nær fremtid vil se en Walkman og lignende produkter basert på Memory Stick.”

Det blir spennende å se hvordan dette konseptet blir realisert. Sony sitter på store opphavsrettigheter som de neppe vil gi bort gratis. Et gammelt ordtak sier at ”det vi taper på gynga tar vi igjen på karusellen”. Blir dette løsningen? Vi venter i spenning…