Hva er PostScript skriverspråk?

Dagens spørsmål:

Hei,
Lurer på en liten ting vedrørende skrivere:

Hva er PostScript skriverspråk? Er det det mest vanlige skriverspråket? Hvilke skrivere skjønner dette språket?

Med vennlig hilsen
Paul

Vi svarer:

PostScript er et programmeringsspråk som fungerer som et sidebeskrivelsesspråk. Det er et fullverdig språk på alle måter som kan definere variabler, subrutiner og alle andre ting som kjennetegner et programmeringsspråk. Språket er stack-basert, hvis det sier deg noe.

Når du benytter en PostScript-skriverdriver til å skrive ut på en PostScript-skriver, lager driveren et PostScript-program som beskriver sidene. Dette programmet sendes over til skriveren og utføres der.

PostScript er meget avansert og har alt du trenger av typografiske funksjoner. Det er standardisert fra små laserskrivere og opp til store trykkerimaskiner. PostScript har eksistert i mange år og er nå i versjon 3. Den er bakoverkompatibel med versjon 1 og 2.

De fleste laserskrivere fra ti tusen kroner og oppover har enten PostScript som standard eller kan få det som en tilleggsmodul. PostScript krever en rask prosessor og mye minne i skriveren.

PostScript er laget av Adobe og brukes både på PCer, Macintosher og UNIX maskiner. Du finner også PostScript i PDF-filene til Adobe Acrobat.

Over tid har PostScript blitt meget utbredt, men det finnes nok flere skrivere som er basert på PCL fra Hewlett Packard eller Windows GDI siden disse skriverne er enklere og mye rimeligere. De aller fleste PostScript-skrivere støtter også PCL. Skal du ha det beste, kommer du ikke utenom PostScript.

Flere spørsmål og svar