Hva er det med Twitter, egentlig?

Over 100.000 nordmenn bruker mikrobloggtjenesten Twitter. Likevel er det mange som ikke bruker den aktivt – fordi de rett og slett ikke forstår hvordan. Av: Mina Knudsen

Twitterfan og blogger, Halvor Harsem, har over 2000 følgere og er en ivrig bruker av minibloggtjenesten. Foto: Mina Knudsen
Twitterfan og blogger, Halvor Harsem, har over 2000 følgere og er en ivrig bruker av minibloggtjenesten. Foto: Mina Knudsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste årene har internettet flommet over på både PC-er, smarttelefoner og lesebrett. I denne digitale verden har det også kommet ulike plattformer innen sosiale medier, som Twitter, Facebook, Flickr og YouTube. Men hva må egentlig til for at vi skal henge med?

- Twitter er ikke for alle, det er et relativt lite nettverk i Norge - men et kraftig nettverk. Jeg pleier å beskrive Twitter som et sted beslutningstakere og meningsytrere sitter. Her er det lav terskel for å starte samtaler med folk du normalt ikke ville hatt tilgang til, man finner lettere relevant informasjon og folk engasjerer seg lettere enn på f eks Facebook, sier Thomas Moen, gründer og foredragsholder innen sosiale medier.

Les også: Sannheten om Twitter

Avfallsbøtte


Twitterfan og blogger, Halvor Harsem, forteller at folk bør være på Twitter fordi det er der man får informasjon om hva som skjer i samfunnet og verden. Selv bruker han ikke Twitter som en informasjonskanal, men for å gi informasjon til andre.

- Jeg har alltid begrenset meg i hverdagen, for jeg har så mye på hjernen. Noe som er jævlig irriterende, men så fant jeg Twitter, jeg kaller det avfallsbøtta mi. Restaurering av hjerneavfallet mitt. Nå slipper jeg å mase på folk, jeg kan bare skrive alt jeg føler og tenker på 140 tegn, sier han.


Twitter vs. Facebook

DinSide sendte en tweet til Bjørn Eidsvåg for å høre hva han mente folk burde vite om Twitter. Og svaret var klart.

    eidsvag Bjørn Eidsvåg
    @minaknudsen de må skjønne forskjellen på Facebook og Twitter.

Men hva er den store forskjellen mellom disse to sosiale mediene?
Thomas Moen forteller at forskjellen er måten vi deler på, og til hvem. Han mener Facebook er for venner og nære, mens Twitter er for mennesker du ser opp til og kanskje ikke kjenner enda.

- Det handler ikke lengre om å nå ut til flest mulig mennesker, men til de rette menneskene. Sosiale medier handler om dialog og deling på Internett, og er en definisjon på den nye måten vi mennesker deler og prater sammen, sier han.

- Jeg er overbevist om at sosiale medier er mer enn bare en trend. Bedrifter bør i dag ha en Facebook-side. Jeg synes sosiale medier er et rart navn, det bør kalles internettet. Og internettet er en måte vi kan komme i kontakt med andre mennesker på. Alle kan være en del av kaka, mener Harsem.


Bli populær

Halvor Harsem eller KongHalvor, som han kaller seg på mikrobloggtjenesten, har over 2.000 følgere på Twitter. Han påpeker at man må være interessant og ha noe å komme med.

- Er du på Twitter og ingen følger deg, betyr det egentlig at du er veldig kjedelig. Man må tørre å ytre sin mening. Jenny Skavlan sa at Twitter er for dem som alltid ler av sine egne vitser, det er jeg ganske enig i, avslutter han.

    Twitter kan brukes som Google. Alt du søker på vil komme opp. @Konghalvor

Artikkelforfatteren er student i avgangsklassen for journalistikk ved Norges Kreative Fagskole.

Les også: Slik har du aldri sett Facebook

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!