Hvordan bytte ruter på enkleste måte

Husker du dette, kan du gjøre ruterbyttet enklere

Slik slipper du å legge inn passord på alle dingsene dine én gang til.

LETT Å FINNE: Har du fått deg ny ruter finner du vanligvis SSID og passordet den leveres med på undersiden av ruteren. Men for å spare litt tid kan du endre dette, slik at alle dingsene dine kobler seg opp automatisk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LETT Å FINNE: Har du fått deg ny ruter finner du vanligvis SSID og passordet den leveres med på undersiden av ruteren. Men for å spare litt tid kan du endre dette, slik at alle dingsene dine kobler seg opp automatisk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du superbruker på trådløse nettverk, så kan det godt være at du kjenner til denne muligheten fra før av. Men for alle andre kan dette vise seg å være et nyttig, og ikke minst tidsbesparende tips.

Situasjonen er som følger: Du har fått deg ny ruter, enten fordi du selv har kjøpt ny, eller fordi det var den bredbåndsleverandøren din leverte.

I denne artikkelen går vi ikke inn på selve installasjonen, men på et lite enkelt grep du gjør når alt er koblet opp og klart til bruk, nemlig oppsett av SSID og passord til det trådløse nettverket.

Er du usikker på hvordan du gjør dette? Her er løsningen på å sette opp et trådløst nettverk.

Endre navn

SSID står for «Service Set Identifier» og er navnet som dukker opp når du leter etter trådløse nettverk å koble deg opp mot. Nye rutere kommer med forhåndsinnstilt SSID og passord, men dette har du muligheten til å endre.

Tipset vårt er rimelig enkelt: Får du ny ruter? Gi den samme SSID og passord som forrige ruter.

Da vil alle enhetene dine tro at de kobler seg opp mot det gamle trådløse nettverket du hadde, og de kommer rett på nett.

Dersom du senere beslutter å endre passord, må dette selvfølgelig legges inn på alle enheter, men så lenge du beholder samme SSID og samme passord hver gang du bytter ruter, vil du aldri trenge å gjøre noen endringer på mobiltelefonen, datamaskinen eller eventuelle strømmeenheter.

Genialt for hytta

Har du trådløs ruter på hytta? Gi den samme SSID og passord som ruteren du har hjemme.

Da skjer akkurat det samme: Enhetene tror at de har kommet på hjemmenettverket ditt, og alt kobler seg til sømløst.

Har du andre trådløse nett, som for eksempel en mobilt bredbåndsruter i båten eller et annet sted, så kan du gi den også samme SSID og passord. Da kan du bevege deg fritt mellom de trådløse nettverkene dine.

Men husk at dette også betyr at venner og andre som har fått tilgang til hovednettet ditt én plass, også vil ha tilgang til nettet de andre stedene. Det betyr også at du ikke kan aktivere forbruksmålt tilkobling på hytta, med mindre du også vil ha dette på hjemmenettverket.

Forhåpentligvis har du ikke latt uvedkommende få tilgang til disse detaljene, men det er i alle fall noe å tenke på. Et godt alternativ er å sette opp et gjestenettverk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer