Svar på spørsmål. Få anbefalinger.
Svar på spørsmål. Få anbefalinger.Vis mer

Hunch hjelper deg å velge

Spennende konsept fra Flickr-gründer.

«Hunch blir nemlig smartere for hver gang noen bidrar»


Vi mennesker lurer på mye rart, og nettopp derfor har Google de siste årene vært en fast side de aller fleste besøker hver eneste dag.

Men - etter å ha prøvekjørt Hunch har det gått opp for oss at Google i mange situasjoner ikke er tilstrekkelig. Nettjenesten er klekket ut av Caterina Fake, som var en av de som grunnla den populære bildetjeneste Flickr, som vi i fjor kåret til en av de 25 beste nettjenestene.

>> De beste bildesettene på Flickr

Det er vanskelig å forklare hvordan Hunch fungerer. Helt enkelt forklart er det et nettsted der du kan søke etter problemstillinger, svare på ti spørsmål eller rundt problemstillingen og til slutt få anbefalinger i forhold til det du svarte. Alle kan lage slike "quizer", og du kan også bidra med spørsmål eller alternative resultater på quizene som allerede er opprettet.

Mye "intelligens"

Under panseret er det imidlertid mye mer. Hunch blir nemlig smartere for hver gang noen bidrar, og svarene du gir fra tidligere tester er også med på å påvirke anbefalingene du får senere. Eksempelvis kan det være at du i én test har svart på hvor mye du tjener, mens du i en annen test er på jakt etter et hotell i Paris. Siden Hunch da vet hvor mye du tjener, vil tjenesten være tilbøyelig å anbefale deg dyrere hoteller enn en som tidligere har oppgitt at han tjener mindre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hunch hjelper deg å velge


I tillegg sammenligner Hunch dine svar med andre brukeres svar for å finne ut hvilke brukere du har mest til felles med, og dermed kan anbefalingene gjøres enda bedre.

Hvor smart er du?

Med andre ord blir tjenesten derfor bedre jo mer du bruker den, og hver gang noen løser en bestemt quiz, vil denne quizen også bli mer "intelligent", blant annet fordi man angir til slutt om man var fornøyd med anbefalingen, men også fordi Hunch skjønner bedre hvordan ulike svar korrelerer og dermed kan justere vektingen deretter.

Hunch hjelper deg å velge


Svarene du har gitt er i utgangspunktet ikke tilgjengelig for andre, men du kan velge å vise svar på enkelte spørsmål på profilsiden din hvis du vil gi andre et inntrykk av hvem du er. Hunch har også noen sosiale aspekter, der man kan følge andre brukere for å se hvilke tester de har tatt og hva de har bidratt med.

Vårt inntrykk er at dette er en av mange nye tjenester som er bedre tilpasset enn Google med tanke på å finne informasjon av en viss type, og det skal bli spennende å følge den i fremtiden når den blir enda mer intelligent og består av flere quizer.

Vi har invitasjoner!

I dag har vi imidlertid ikke flere enn fem av dem, så det er veldig viktig at alle følger spillereglene. Invitasjonstråden åpner klokka tolv.

I invitasjonsforumet lager vi en tråd for hver nettjeneste vi deler ut invitasjoner til. Hvis du mottar en invitasjon fra DinSide Forum, plikter du deg til å dele minst én invitasjon videre i forumet.

Hvis du har lyst på en invitasjon, trenger vi e-postadressen din, som du legger inn i denne tråden (bruk gjerne ætt i stedet for @, så slipper du potensiell spam). De fem første som gjør det, får en invitasjon av undertegnede pr. epost. Samtidig legger jeg inn i denne tråden at du har fått invitasjon. Når du har fått invitasjon og logget inn, får du selv tre invitasjoner du kan dele ut. Minst én av disse skal du altså dele videre (vi blir ekstra glade hvis du deler tre), og fremgangsmåten er da at du først sjekker hvem som fikk sist for deretter å finne nestemann på lista. Hvis alle så holder seg til den oppskriften, betyr det at alle som vil ha invitasjon, får invitasjon, og jo tidligere du får invitasjon, desto viktigere er det at du følger oppskriften.

Har du allerede Hunch og noen invitasjoner å dele ut blir vi selvsagt glade for det også.