Humble Indie Bundle 5

4 spill til valgfri pris. Betaler du mer enn snittet, får du spill nummer fem.

Denne utgaven av Humble Indie Bundle er den beste til nå, mener vi. Alle spill har metascore på 85 eller mer.
Denne utgaven av Humble Indie Bundle er den beste til nå, mener vi. Alle spill har metascore på 85 eller mer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er duket for den femte utgaven av Humble Indie Bundle, der du kan kjøpe fem gode spill fra indie-utviklere for en svært god pris.

Skulle du ha kjøpt de fem spillene på vanlig måte, hadde nemlig den totale prislappen havnet på rundt $110.

Som med tidligere utgaver av Humble Indie Bundle, står du fritt til å betale akkurat hva du vil, men det femte spillet, Bastion, er kun tilgjengelig dersom du betaler mer enn gjennomsnittet, som i skrivende stund (fredag formiddag) er $7,60, altså snaue femtilappen med dagens kurs. Det er uansett over 90% rabatt.

Linux-brukerne er de mest spandable, noe som også har vært tilfelle de tidligere rundene. Etter over 200.000 solgte pakker, har Linux-brukerne betalt $11,87 i snitt, mens Mac- og Windows-brukerne henholdsvis har betalt $9,11 og $7,07.

Som du har skjønt, er alle spillene tilgjengelig for både Windows, Mac og Linux, og de er helt DRM-frie slik at du godt kan kopiere det over på den andre PC-en om du disponerer flere. En gulrot er også at du får med soundtracket til hvert spill – i både MP3 og FLAC-format.

Her er spillene

Denne gangen er det virkelig noen godbiter i denne spillpakken, som i våre øyne fremstår som den beste til nå. Lenkene på spillene går rett til spillets Metacritic-side; som samler inn omtaler fra verden rundt og kalkulerer en metascore (0-100).

image: Humble Indie Bundle 5

Limbo (metascore: 88)


Et dystert og originalt plattformspill der du styrer en liten gutt i en sort/hvit verden. Spillet høstet svært gode kritikker da det kom for to år siden, og spillanmelder Øystein Furevik i Gamer.no sier det ganske enkelt slik: "Skamme deg burde du, om du let dette bli eit av dei spela du aldri prøvde."

image: Humble Indie Bundle 5

Psychonauts (metascore: 87)


På en måte det stikk motsatte. Psychonauts er et fargerikt og humoristisk 3D-plattformspill fra Double Fine – selskapet der Tim Schäfer er sjefen. Med de to første Monkey Island-spillene, Day of the tentacle og Full throttle på CV-en, er det med andre ord duket for mye moro.

image: Humble Indie Bundle 5

Bastion (metascore: 86)


Dette spillet er kun tilgjengelig hvis du betaler mer enn gjennomsnittet og er et isometrisk rollespill med originalt spilldesign, kul fortellerstemme og svært godt soundtrack. Som du altså får med separat i denne spillpakken.

image: Humble Indie Bundle 5

Amnesia: the dark descent (metascore: 85)


Et førsteperson-horrorspill uten våpen, der du må overleve i et skummelt slott. I stedet for skyting er fokuset heller lagt på oppgaveløsing.

image: Humble Indie Bundle 5

Humble Indie Bundle

Kjøper du spillpakken? (Avsluttet)
Nei.(35%)
Kanskje senere.(22%)
Ja, betalte $10-50(18%)
Ja, betalte under $10(16%)
Ja, betalte over $50(8%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Superbrothers: Swords and sorcery (metascore: 85)Sannsynligvis det mest originale spillet i denne pakka – med svært spesiell grafikk, muligheten for å samarbeide med andre via Twitter og en spillverden som påvirkes av månefasene, er dette spillet en annerledes opplevelse.

Mer informasjon om spillene (inkl trailere) finner du altså på Humble Indie Bundle-sidene. Som før betaler du altså det du vil, fordeler det mellom spillutviklere og et par veldedige formål og får tilgang til å laste ned DRM-frie versjoner av alle spillene, samt soundtracket (betaler du mer enn $1 kan du også hente spillene via Steam).