Huaweis nye nettbrett er langt rimeligere enn de fleste konkurrentene. Foto: Huawei
Huaweis nye nettbrett er langt rimeligere enn de fleste konkurrentene. Foto: HuaweiVis mer

Huawei lanserer rimelig MediaPad

Nettbrett med Android 3.2 og lav pris.

Kinesiske Huawei er en av verdens største produsenter av telekom-løsninger og mobil tele-infrastruktur, og har den siste tiden gjort seg bemerket med flere smartmobiler på det norske markedet.

Nå lanserer selskapet også et nettbrett, og MediaPad ser meget lovende ut på papiret - og med en prislapp som ligger godt under de fleste produsentene, kan det være grunn til å se opp for Huawei.

Bra spesifikasjoner

MediaPad er ifølge Huawei verdens første nettbrett med 7" skjerm (IPS) som er utstyrt med siste generasjon Android for nettbrett - HoneyComb versjon 3.2. Brettet er frest ut i ett stykke metall (aluminium), og er såvidt over én cm tykt.

Den berøringsfølsomme skjermen har en oppløsning på 1280 x 800 piksler, og med en 1,2 GHz dobbelkjerneprosessor på innsiden skal det ikke være noe problem å avspille filmer i full HD-oppløsning, skriver selskapet i en pressemelding.

Vekten er 390 gram, til sammenligning veier kommende Samsung Galaxy Tab 7.7 noe mindre, 335 gram for å være nøyaktig. Sistnevnte er også tynnere, med sine 7,89 mm.

 Foto: Huawei
Foto: Huawei Vis mer


Foto: Huawei
Foto: Huawei
Foto: Huawei
Foto: Huawei
Foto: Huawei
Foto: Huawei
Foto: Huawei
Foto: Huawei

Flere bilder:

Rimelig

Prismessig er det imidlertid langt større forskjell, for mens Samsung antyder en prislapp på rundt 5000 kroner, vil Huawei MediaPad koste 2795 kroner når de første eksemplarene blir tilgjengelig på Elkjøp 5. november.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er alle de viktigste spesifikasjonene:

Skjerm: 7-tommer LCD WXGA (1280*800 IPS)
Prosessor: Qualcomm 8x60 1.2GHz Dual Core
Trådløs tilkobling: 3G(HSPA+/EVDO Rev B/TD)
WIFI 802.11 b/g/n
Bluetooth 2.1+
ERD/GPS/A-GPS
Operativsystem: Honeycomb (Android 3.2)
Kamera: Foran: 1.3 MP. bak: Bak: 1.5MP AF
Batteri: Li-Polymer, 3.7V, 4100mAh, Over 6 timers arbeidstid
Øvrig: Kortleser for SDHC, MicroSD, MicroUSB-port, 3.5mm stereo audio jack, Stereo høyttalere, Innebygget mikrofon, HDMI, USIM Card Slot

Samleside: Nettbrett