<strong>MED PENN:</strong> HTC Flyer er selskapets første nettbrett, og vil selges med penn.
MED PENN: HTC Flyer er selskapets første nettbrett, og vil selges med penn.Vis mer

HTC Flyer

HTC gjør ikke som alle andre og lanserer nettbrett med penn.

(BARCELONA/DINSIDE) Hvis du trodde pennen var død, må du tro om igjen - HTC har, noe utradisjonelt, valgt å lansere et Android-basert nettbrett med penn, eller stylus, som det heter på finspråket.

Det 7 tommer store nettbrettet er omtrent like stort som Samsung Galaxy Tab, men veier 420 gram (vs 380). Uheldigvis var HTC-representantene ordentlig gjerrige og tillot ingen andre å holde i Flyer, men vi fikk i det minste lov til å filme demonstrasjonen, som du kan se lenger ned.

Prosessoren i HTC Flyer er en Snapdragon-prosessor som snurrer på 1,5GHz, men den er ikke dobbeltkjernet slik de fleste andre er; et valg HTC argumenterer for ved at Android ikke har god nok støtte for multitråding ennå. I motsetning til Android-brettene fra andre aktører bruker heller ikke HTC versjon 3 av Android (Honeycomb), men har laget en spesialtilpasning av Sense-grensesnittet som kjører på Android v2.4. Planen er imidlertidig å oppgradere til Honeycomb etter hvert.

HTC Flyer

Ellers har enheten 32GB innebygd minne, 1GB RAM og får støtte for utvidelse via micro SD-kort (opptil 32GB ekstra). Skjermoppløsningen er på 1024x600 piksler.

Integrert spilltjeneste

Et interessant moment med HTC Flyer er selskapets investering i spillnettjenesten OnLive, der kraftige maskiner foretar prosesseringen og sender ferdig prosesserte bilder til nettbrettet. Dermed kan man spille ganske avanserte og grafikktunge spill selv om enheten egentlig ikke ville ha vært kraftig nok, og HTC lar deg også koble Flyer til en HDTV og dermed bruke den som en bærbar spillkonsoll mot OnLive.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når og om OnLive lanseres her til lands, vites dog ikke.

Det samme gjelder filmtjenesten som HTC viste frem, der det var mulig å streame spillefilmer direkte fra Flyer. Her hadde de heller ikke noe informasjon om hvorvidt dette ble et verdensomfattende tilbud eller ei.

Pennen brukes først og fremst til notater, og en egen notat-app kobles mot kalenderen din slik at du kan lagre notater som tillegg til møter. I tillegg fungerer notat-applikasjonen som en lydopptaker der du kan ta opp lyden fra et helt møte, samtidig med at du spiller inn notatene dine underveis. Pennen har to knapper; en for å pusse ut, samt en for å merke tekst.

I videoen under kan du se en demonstrasjon av HTC Flyer. Som nevnt fikk vi ikke lov til å holde i den, så vi har ikke fått dannet oss et inntrykk av konstruksjon etc.