HP TouchPad rakk aldri å komme i norske butikker Foto: Pål Joakim Olsen
HP TouchPad rakk aldri å komme i norske butikker Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

HP vil slutte med PC-produksjon

Og nettbrettet TouchPad får vi aldri se her til lands.

Hewlett Packard (HP) er verdens største PC-produsent, men planlegger nå å kvitte seg med PC-divisjonen, på samme måte som IBM gjorde da de overlot produksjonen av bærbare PC-er til Lenovo for noen år tilbake.

Grunnen skal være at PC-divisjonen er den avdelingen som har lavest margin, selv om den står for én tredjedel av de totale inntektene.

Samtidig erkjenner også selskapet nederlaget med WebOS, som de overtok da de bladde opp 1,2 milliarder dollar for Palm i april 2010. Dette er et operativsystem HP hadde stor tro på, og som kjørte både på mobiltelefoner, nettbrettet TouchPad og også var planlagt å kjøre på selskapets kommende PC-er.

Nå stoppes produksjon og utvikling av både mobiltelefoner og nettbrett basert på WebOS.

Bare 49 dager på markedet

HP TouchPad har heller ikke vært noen salgssuksess i statene, og tas nå av markedet etter bare 49 dager; det er faktisk kortere enn mobilfloppen Microsoft Kin. Den store supermarkedkjeden Best Buy har mottatt 270.000 Touchpad-enheter fra HP, men har bare klart å selge 25.000 av dem, til tross for kraftige priskutt.

Det er synd, for vi syntes absolutt HP Touchpad var blant de mest spennende produktene på årets Mobile World Congress i Barcelona, med en rekke fiffige løsninger som gjorde at WebOS fremstod som et svært habilt operativsystem for mobile enheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se HP Touchpad i aksjon

Hva som skjer med WebOS vil HP nå vurdere – kanskje vil de selge operativsystemet til et annet selskap, lisensiere det bort til andre produsenter eller kanskje til og med åpne kildekoden slik Google gjør med sitt Android-operativsystem.