HP trimmer sine blekkskrivere

Det er ikke mer enn et halvt år siden forrige gang HP lanserte nye blekkskrivere. Nå lanseres det enda bedre og rimeligere varianter.

HP ligger ikke på latsiden. Selv om selskapet for tiden dominerer markedet for blekkskrivere, jobbes det hele tiden med å gjøre produktene bedre og billigere. To nye modeller er nå lansert.

Samme utskriftskvalitet

Det som kjennetegner HPs blekkskrivere, er en gjennomgående svært god utskriftskvalitet, som ikke er avhengig av dyrt spesialpapir. Selv om du bruker vanlig kopipapir, får du utskrifter av høy kvalitet. Her ligger HP fremdeles et godt stykke foran konkurrentene.

Samtidig får du den samme utskriftskvaliteten, selv om du velger en rimelig skriver i samme serie. HP satser nemlig på å skille mellom modellene i hastighet og praktiske finesser i stedet for i kvalitet.

I tillegg har HP også ekstra rimelige skrivere for mindre krevende bruksområder.

HP 980cxi Professional

HP trimmer sine blekkskrivere

Denne skriveren erstatter den tidligere modellen 970, og har alle de gode egenskapene som toppmodellen 990, men jobber med litt lavere hastighet. Den mangler også infrarød overføring og kommer heller ikke i den fancy sølvfargen.

Men forskjellen i hastighet er ikke stor, den klarer 15 sider i minuttet mot 990 sine 17, og hele 12 fargesider mot 990 sine 13.

Den tilbyr også dobbeltsidig utskrift, automatisk optisk registrering av papirtype og rask prosessor som avlaster PCen.

HP 959c

HP trimmer sine blekkskrivere

Denne modellen erstatter 950C, som er vår gamle tesvinner. Den har lavere pris, høyere hastighet, mer effektiv driver, bedre styreprogram og tilbyr det meste en hjemmebruker kan drømme om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er interessant at listeprisen nå bare er litt i overkant av halvparten av forgjengeren! Vi ser en klar tendens til at prisene ligger ganske fast i trinn på rundt 1000 kroner. Det som skjer er at nye skrivere tilbyr samme pris som en tidligere modell, men har egenskaper som du måtte opp en hel prisklasse for å ta del i.

De nye modellene skal være tigjengelige på det norske market fra begynnelsen av mars.

Priser

HP 959c vil koste 1.990,- inkl mva og HP 980cxi Professional er satt til 2.990.- inkl mva.

Du kan lese våre tester av tidligere HP-skrivere som er nevnt i denne artikkelen her:
HP990Cxi
HP970Cxi
HP950C

Vi kommer tilbake til tester av de nye modellene i løpet av noen uker.