HP SureStore CD-Writer Plus 8100i

Hewlett Packard leverer lagringsenheter av alle typer og er først ute med en CD-Brenner som leser CDer like raskt som en ren CD-ROM-leser. I motsetning til de andre brennerne til HP, som kommer fra Philips, kommer denne brenneren fra Sony. Den leser og skriver alle formater med topp ytelse.

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Allerede da vi skrev om denne brenneren som en nyhet, så vi frem til å teste den. HPs nye CD-brenner skulle for første gang virkelig hale inn på de rene leserne i ytelse. Med hele 24X-lesing, er det ikke lenger nødvendig med en separat leser.

LES OGSÅ:

Falske rykter

Ryktene har fortalt oss at HPs påstand om 24X-hastighet er feil. Den skulle ikke være raskere enn 12X, og det er jo ikke lenger noen nyhet. Vi har nå kontrollert dette, og kan fastslå at den er fullt på høyde med en del 24X-lesere som vi har testet i vår test av CD-ROM-lesere. Ytelsesgrafen nedenfor demonstrerer dette.

Gjør alt

I tillegg til å levere topp ytelse, både leser og skriver denne brenneren absolutt alle de CD-formatene som finnes i dag. Med 4X-skriving på CD-R og 2X-skriving på CD-RW, får den et stort bruksområde. Selve ytelsen på skrivingen av CD-R og CD-RW er identisk med Yamaha og CD-R-ytelsen er identisk med de andre 4X-brennerne. Dette er som forventet da det er liten eller ingen forskjell på skriveytelsen innenfor hver kategori.

Mye programvare

HP leverer med et godt utvalg programvare. Den leveres med Adaptec Direct CD, Adaptec Easy CD Audio, Adaptec Easy CD Creator, HP SimpleTrax og HP Disaster Recovery.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytelsesgrafen forteller oss at HPs CD-brenner leser like fort som Panasonics 24X CD-ROM-leser. Foto: Erik Andersen
Ytelsesgrafen forteller oss at HPs CD-brenner leser like fort som Panasonics 24X CD-ROM-leser. Foto: Erik Andersen Vis mer

Adaptec Direct CD lar deg benytte en CD-RW-plate som en diskett. Platen må formatteres og HP benytter en ny teknikk som utfører det på bare fem minutter. På andre CD-RW-enheter kan det ta opp til en time.

Adaptec Easy CD Audio og Easy CD Creator lar deg lage musikk-CDer og data-CDer i de fleste formater. Adaptec CD Copier gjør det svært enkelt å kopiere en CD. Hvis du har en CD-ROM-leser i tillegg, kan du kopiere direkte fra CD til CD.

HP SimpleTrax er en informasjonsdatabase som holder rede på hva som ligger på alle de CDene du lager. Den vil gi deg beskjed om hvilken CD du må putte inn for å benytte det du trenger. Den ligner veldig på utforskeren i Windows 95/98/NT.

HP Disaster Recovery er grei å ha hvis uhellet er ute. Den hjelper deg å gjenopprette data, programmer og operativsystem etter et harddiskkrasj. Du er selvfølgelig nødt til å brenne ett sett med CDer på forhånd. HP leverer med en praktisk perm for disse CDene.

Hjemmeutgave

HP CD-Writer Plus 8100i er beregnet på bedriftsmarkedet. For privatmarkedet har HP modellen 8110i. Den har alt som 8100i har i tillegg til Jet Fax PaperMaster '98, Photo Organizer og Corel Print House.