HP Slate 7 er et billig nettbrett som i våre øyne ikke bringer noe nytt til bordet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HP Slate 7 er et billig nettbrett som i våre øyne ikke bringer noe nytt til bordet. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

HP Slate 7

Et lite nettbrett, med liten pris og lite mening.

HP er en PC-gigant, men når det kommer til nettbrett har de ikke gjort noe stort nummer av seg.

Det håper de å endre når de nå lanserer HP Slate 7: Et billig Android-brett, uten noe særlig å tilby bortsett fra akkurat det.

En krone her, en krone der

Slate-navnet er allerede godt kjent, men de har tidligere kjørt Windows. Slate 7 er med andre ord HPs første Android-produkt.

Sjutallet viser til størrelsen på skjermen - syv tommer, altså, i et 16:9-format. HP har bare satt inn 1024 ganger 600 piksler, men så er altså dette et billigbrett. Norsk pris er ennå ikke klar (nettbrettet skal komme hit i løpet av sommeren), men prisen i USA ligger på 169 dollar, eller rundt tusenlappen. Det er lite trolig at brettet blir like billig i Norge på grunn av blant annet den norske momsen.

DinSide tester nettbrett

 Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


I tillegg til å spare inn på skjermen, har brettet bare 8 GB minne, som kan utvides med minnekort. ARM Cortex-A9-prosessoren har to kjerner på 1,6 GHz, og Android 4.1-brettet skal veie 368 gram. iPad Mini veier til sammenlikning 308 gram, mens Googles Nexus 7-brett ligger på 340 gram.

Det eneste funksjonsmessige unike med HP Slate 7 er Beats lydteknologi, slik HTC-telefonene har.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TEST: HTC One X med Beats-teknologi

Dårlig design

Vi har så vidt fått prøvd HP Slate 7 på MWC-messen i Barcelona, og ble langt fra imponert.

Joda, den er lett. Og joda, den er liten og hendig. Men designet gir inntrykk av at HP har smelt sammen noe i løpet av lunch-pausen, bare for å være tilstede i Android-universet. Det er absolutt ingenting med dette produktet som vitner om noen skikkelig satsning fra HPs side.

 Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Rammen rundt brettet er tykk, brettet som sådan fremstår som en tjukkas og Slate 7 preges generelt av en ubehagelig, billig plastfølelse. Greit nok at brettet skal være nettopp billig, men det er Google Nexus 7 også, uten at den fremstår som et leketøy av den grunn. Det eneste som kan bøte på dette er den røde modellen, som i alle fall blir litt friskere.

Med mindre lommeboka di er helt inntørket, er vi villige til å satse Barcelona vs. Real Madrid-billettene våre på at Nexus 7 vil være et langt bedre valg for de aller fleste.

SAMLESIDE:

Mobile World Congress 2013-saker