Nettbrett eller PC? Ja takk, begge deler, sier HP med nye Slate 21. Foto: HP
Nettbrett eller PC? Ja takk, begge deler, sier HP med nye Slate 21. Foto: HPVis mer

HP Slate 21: Alt-i-ett-pc med Android

Er det en pc, eller et nettbrett?

Skillene mellom nettbrett og PC viskes ut. Hybridmaskiner blir det stadig flere av, men de må ikke nødvendigvis være små, nette bærbare.

I senere tid har det kommet flere alt-i-ett-pc-er som også kan brukes som nettbrett, for eksempel Sony Vaio Tap 20 eller Lenovo IdeaCentre Horizon. Men disse er typisk utstyrt med tradisjonell pc-maskinvare og kjører Windows.

Les også: Ativ Q kjører Windows og Android

Nettbrett med stativ

Nye HP Slate 21 All-in-One er på mange måter mer mobil, men er fortsatt ment for skrivebordsbruk. Med en skjerm på 21,5-tommer begynner vi kanskje ikke lenger å snakke om nettbrett, men denne kan brukes som et, i hvert fall så godt som.

Det er riktignok ikke laget for å ligge like flatt på skrivebordet som et tradisjonelt nettbrett, og har derfor et innebygd stativ som lar deg justere vinkelen fra 15-75 grader.

HP Slate 21 kan ellers skilte med full HD-oppløsning, Nvidia Tegra 4 og 8GB lagringskapasitet med mulighet for utvidelse via minnekort. Den har også et innebygd webkamera og stereohøyttalere.

I tillegg til at man koble til tastatur og mus, er det også mulig å bruke en ekstern harddisk eller SSD over USB 2.0.

Du kan justere vinkelen på Slate 21-skjermen mellom 15 til 75 grader.
Du kan justere vinkelen på Slate 21-skjermen mellom 15 til 75 grader. Vis mer


Les test: Surface Pro – det beste fra to verdener?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Android tilpasset familiebruk

Slate 21 kjører Android 4.2.2, men kommer med Splashtop 2 HD-programvare som skal gjøre det mulig å jobbe med en Window-maskin på hjemmenettverket, samt kontorpakken KingSoft som skal gjøre den til en mer fullverdig arbeidsmaskin.

Slate 21 ser ut som en vanlig alt-i-ett-maskin, men skjermen kan legges nesten helt flat på skrivebordet.
Slate 21 ser ut som en vanlig alt-i-ett-maskin, men skjermen kan legges nesten helt flat på skrivebordet. Vis mer


Android fremstår i utgangspunktet ikke som et skrivebords-OS, men HP har også åpnet for flerkontobruk med opptil fem personer slik at alle i hjemmet får sin egen brukeropplevelse, ifølge HPs The Next Bench-blogg.

– For eksempel kan du sette opp separate profiler for barna dine med alle deres apper og dokumenter, slik at de ikke har tilgang til dine apper og filer, skriver de i bloggen.

HP Slate21 blir tilgjengelig i september, og vil ha en veiledende pris på 379 euro, omlag 3.000 kroner. Norsk pris kommer vi tilbake til.

HP er for øvrig ikke først ute til å bruke Android i en stasjonær maskin. Vi testet nylig Acer Smart Display DA220HQL, les hvor bra kombinasjonen fungerer her.