HP satser på hjemmebrent musikk

HP satser på hjemmebrent musikk

Etterspørselen etter CD-brennere bare øker, og den teknologiske utviklingen går raskt. Hewlett-Packard lanserer nå flere nye modeller, og det er tydelig hvilket bruksområde som det siktes inn på - hjemmebrenning av musikk-CD.

Publisert

Mens unge Internett-firmaer tilbyr gratis musikk, koster det fremdeles noen tusener å anskaffe seg CD-brenner. De fleste som tilbyr brennere i forbrukervennlig innpakning, inkluderer programvare for håndtering av MP3-filer og brenning av musikk-CDer. Dette legges det stadig mer vekt på i markedsføringen av produktene, og er helt klart en av de viktigste årsakene til at CD-brennerne har tatt av som et av de mest populære dataproduktene i de siste årene.

Satt på spissen kan vi si at mens MP3.COM, Napster og de andre nettstedene må ta den juridiske støyten, er det bare å cashe inn for maskinvareprodusentene. En liten passus i det skriftlige materialet om at de ikke oppfordrer til ulovlig kopiering, så har de sitt på det tørre. En CD-brenner velger jo ikke selv hva den skal brenne.

Løse og faste

De nye modellene omfatter både portable CD-brennere og enheter for intern montering. Grensesnittet er USB for den rimeligste portable modellen og de stasjonære finnes både med IDE og SCSI. Toppmodellen med SCSI leveres også i en portabel utgave.

De portable enhetene har fått et nytt design, med runde former og trendy farger, og de er ikke gjennomsiktige.

Mye programvare

HP har alltid levert et godt utvalg programvare, og de nye modellene fortsetter i denne tradisjonen. Fortsatt følger det med brennerprogram fra Adaptec, en enkel versjon av lyd-mekkeprogramet Acid fra Sonic Foundry og bildeprogramet Broderbund Multimedia Organizer, som alle er svært brukbare programmer.

Nå kommer også MusicMatch Jukebox med i programpakken. Dette programmet gjør det enkelt å håndtere både ripping av egne musikk-CDer, brenning av MP3-filer til vanlige CDer og biblioteksfunksjoner for alle musikkfilene på PCen.

I tillegg følger det med utstyr for å lage etiketter og innlegg med et profesjonelt utseende.

Opptil 8x på CD-RW

De nye modellene har varierende ytelse basert på pris og begrensninger i grensesnittet. USB-brenneren er naturlig nok bare i stand til å brenne med 4x og lese med 6x hastighet, mens toppmodellene klarer å brenne CDR med 12x, CD-RW med 8x. Alle modellene leser med 32x.

Pris og levering

De nye brennerne vil være tilgjengelige fra begynnelsen av september, se tabellen for modelloversikt og priser.

HP satser på hjemmebrent musikk

Vi vil selvsagt teste de fleste modellene så snart de er tilgjengelige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer