HP reduserer prisene

Skal du kjøpe bærbar datamaskin fra Hewlett-Packard, bør du kanskje vente til 1. mars. I USA har prisene blitt redusert med opp til 25%. I Norge har Hewlett-Packard foreløpig redusert prisene på sine tre mest solgte maskiner med 12-14%.

Hewlett-Packard i Norge vet allerede hvilke datamaskiner som kommer til å bli redusert i pris 1. mars, og også hvor mye. Det vil være de samme modellene som i USA, og det kommer til å bli omtrent like store prisavslag.

Hewlett-Packard i Norge valgte i første omgang å redusere prisene på den aller mest populære Omnibook 2100-maskinen med PII233-prosessor, samt de to mest populære 4100-maskinene, med PII233 og PII300 prosessorer. Besparelsene blir på 2000- 3000 kroner (ekskl. moms).

Resten av Hewlett-Packards produktserie kommer dermed ikke til å få prisene redusert på flere uker. Hewlett-Packard Norge forklarer denne forsinkelsen med at Europa pleier å ligge noen uker etter USA.

Størst prisreduksjon av de bærbare maskinene i USA fikk Omnibook 7100, som med et avslag på 25%, nå er over US$1000 billigere enn den var i forrige uke. Enda større prisavslag kom på tilleggsprodukter, hvor bla. en DVD-spiller ble redusert med hele 60%.

HP lanserte i slutten av forrige måned en helt ny serie, Omnibook 900, som er superslanke maskiner basert på Intels aller siste og kraftigste prosessorer.