HP Power Pack Plus: Smart nødlader til PC, nettbrett og mobil

Vi har sett nærmere på en av de aller første PC-nødladerne på det norske markedet.

<B>BATTERIVESKE MED NØDLADER</B>: Du kan fullade batteriet på PC-en via nødbatteriet i veska. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
BATTERIVESKE MED NØDLADER: Du kan fullade batteriet på PC-en via nødbatteriet i veska. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nødladere til nettbrett og mobiler finnes i et utall størrelser og fasonger, og er definitivt nyttig å ha i veska når du skal ut på langtur. Men hva om du har en PC som plutselig går tom for strøm, og du befinner deg langt fra nærmeste stikkontakt?

Praktisk batteriveske

HP har nettopp lansert en løsning på det problemet. Power Pack Plus heter den, og ser ut som en liten toalettveske. Bunnen av vesken er imidlertid et batteri med kapasitet på 18.000 mAh, nok til å fullade et tomt batteri på mange bærbare PC-er.

Batteriet er utstyrt med to vanlige 5V USB-porter på 2,1 og 1 Ampere, i tillegg til en 5V USB-C-port på 3 Ampere og PC-laderen på 19V.

Du kan dermed lade inntil fire enheter samtidig, inkludert mobil eller nettbrett. Alle portene kommer først til syne når du åpner vesken.

LES OGSÅ: Dinsides test av nødladere

Batteriet har også to klassiske USB-porter og en USB-C-port til lading av mobiler og nettbrett.  Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Batteriet har også to klassiske USB-porter og en USB-C-port til lading av mobiler og nettbrett. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Kun for HP foreløpig

Inni vesken finner du også ladekabler for smartmobiler (micro-USB og USB-C), samt kabel for lading av alle nyere HP PC-er. Det er altså kun PC-er fra HP som er støttet i utgangspunktet, men fra produsenten får vi opplyst at det kan være mulig å lade andre PC-er ved hjelp av overganger. Har du iPhone eller iPad, kan du bruke kabelen som fulgte med produktet.

Ladekabler med pluggene USB-C og Micro-USB følger med. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Ladekabler med pluggene USB-C og Micro-USB følger med. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Ifølge spesifikasjonene skal batteriet kunne lade batteriet i mange PC-er fra 0-100 prosent én gang, eller fullade smarttelefoner inntil åtte ganger.

LES OGSÅ: Slik gjør du mobilen til en fullblods PC

Klarer ikke PC-lading via USB-C

Mange nye PC-er leveres med USB-C-port, enkelte kan også lades gjennom denne porten. Dessverre støtter ikke USB-C-porten i Power Pack Plus lading av PC-er, kun mobiler og nettbrett. Det er ventet at USB-C kommer til å dominere som foretrukket ladeport på både PC-er, nettbrett og mobiler i tiden som kommer.

En av de første fullblods datamaskinene som lades via USB-C-porten, er Apple Macbook. Det finnes allerede flere nødladere som er tilpasset Macbook, som også er kompatibel med Windows-baserte PC-er som kan lades via samme port. Utvalget i Norge er foreløpig veldig beskjedent, men vi forventer at produktene vil komme etter hvert som porten får større utbredelse.

Inntil videre kan du se litt av hva som finnes på markedet andre steder. Nettstedet HongKiat.com har for eksempel listet Ti aktuelle nødladere til Macbook.

LES OGSÅ: Apple tilbakekaller ladere - igjen