HP PhotoSmart C30

 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Se bilder tatt med kameraet
I denne testen havner HP C30 i gruppen av kameraer midt på treet. Bildekvaliteten er OK, men ikke topp.

LES OGSÅ:

Middels bildekvalitet

Bildet av krevende testoppsett fikk et blåskjær, og er i tillegg litt mer uskarpt enn Olympus og Kodak. Bildet ligner til forveksling på bildene fra Konica-kameraet og har samme oppløsning. Blåskjæret er ikke helt enkelt å rette uten at bildet ender opp med et gulskjær.

Bildet på kjøpesenteret ble for mørkt, men det er enkelt å rette. Forøvrig registeres detaljene bra på dette bildet. Utebildet er også litt mørkt, men også dette har OK skarphet.

Alt i alt er bildekvaliteten ikke den beste i testen, men heller ikke den dårligste.

Grumsete LCD-skjerm

HP C30 har ikke noe imponerende utstyrsnivå, men de viktigste komponentene er på plass. I esken finner du kabel til PC/TV og en batterieliminator. Vi savner oppladbare batterier, men det koster jo ikke allverden å kjøpe ekstra.

Kameraet styres med enkle trykknapper på kamerahuset, og noen valg justeres på LCD-skjermen bak på kameraet. HP er kjent for å lage brukervennlige dataprodukter, og det har de også klart med dette kameraet.

I tillegg til den optiske søkeren kan du også bruke LCD-skjermen bak på kameraet som søker. Problemet er at LCD-skjermen er litt grumsete, og det er ikke alltid like lett å se hva du egentlig tar bilder av. Den litt grumsete LCD-skjermen gjør også at det ikke er helt enkelt å se gjennom bildene etterpå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene lagres på et CompactFlash minnekort, og kameret leveres med 8 MB. Det gir plass til fra 16 til 76 bilder avhengig av hvilken kvalitet du velger.

Programvare

HP C30 leveres med Microsoft Picture It 99 for redigering av bilder. Dette er et program som inneholder gode basisfunksjoner og en rekke artige ekstrafunksjoner for å redigere bilder.

I tillegg er det et overføringsprogram som er brukervennlig og funksjonelt. Etter at du har kjørt installasjonen, søker en veiviser (wizard) automatisk etter kameraet og setter opp rett tilkobling. I dette programmet kan du også gjøre enkelte justeringer av bildene hvis du ønsker det.

Det eneste som mangler for at HP skal komme helt i mål når det gjelder programvare er en bildedatabase.