HP Photosmart 620

HP satser tungt på å gjøre digitalkamerateknologien tilgjengelig for folk flest, og har en rekke billige modeller på markedet. Vi har sett nærmere på ett av dem, Photosmart 620.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: HP Photosmart 620
image: HP Photosmart 620


HP Photosmart 620 kan leveres med en dokkstasjon, for enklest mulig overføring av bilder til PCen. Kjøper du den, får du også lader og oppladbare batterier. Men likhetene med Kodak EasyShare-serien slutter ikke her.

Funksjonalitet

Både EasyShare CX4230 og Photosmart 620 har innebygd minne (8 MB), som kan utvides ved hjelp av et SD/MMC-minnekort. Begge kamerer er også utstyrt med en knapp for øyeblikkelig deling - ta bildet, og velg en destinasjon for sending (fotoprogram, skriver, epost), eller lagring. Knappen fungerer delvis uten installasjon av programvare i Windows XP, og bildene kan også hentes fra Import-menyen i populære bildebehandlingsprogrammer som Photoshop og PaintShop.

Du kan også, via menyen, velge at Windows skal "se" kameraet som en diskstasjon. Stor fordel, synes vi.

Bildebrikken er på 2 megapiksler, og zoom-objektivet yter 3x. Kombinert med 4x digital zoom har HP regnet seg frem til 12x total zoom. Bildene kan ha to forskjellige oppløsninger, 1650x1250 punkter er er standard, og med det innebygde minnet får du plass til ca 14 bilder i denne oppløsningen (7 i maks kvalitet).

I motsetning til EasyShare CX4230 kan du spille inn korte videoklipp med HP PhotoSmart 620. Du kan dessverre ikke bruke kameraet som webkamera.

Kameraet overlater det meste til automatikken, her er det få innstillinger utover oppløsning og blits du kan gjøre selv.

Konstruksjon

image: HP Photosmart 620
image: HP Photosmart 620
image: HP Photosmart 620


Kameraet har langt fra noe oppsiktsvekkende design, her er det sølvgrått plasthus og et relativt stort objektiv som sitter i midten. I likhet med de fleste andre kameraer i denne klassen er plastfølelsen rimelig fremtredende.

På baksiden finner du knapper for menystyring og deling, men også flere direktevalg for fotografering; selvutløser, oppløsning og blits kan styres direkte, uten å gå veien om menyen. Vi legger til at du finner en egen videoknapp for videoopptak skilt fra utløseren på toppen.

Kameraet er relativt tungt, ca 320 gram. Det er også ganske stort i forhold til flere andre kamereaer i denne oversikten. Tyngden og formen gjør det litt vanskelig å holde med en hånd, og samtidig operere zoomen.

LCD-skjermen er relativt liten, har lav oppløsning, og er blant de svakeste i denne oversikten. Både skarphet og fargegjengivelse er rett og slett dårlig i forhold til konkurrerende modeller fra for eksempel Canon og Olympus.

Brukervennlighet

Photosmart 620 har mange egenskaper som gjør det spesielt brukervennlig. Først og fremst vil vi trekke frem video-utløseren på toppen av kameraet, direktevalg for oppløsning, selvutløser og blits, samt en liten og svært oversiktlig meny.

Synd at LCD-kvaltiteten er dårlig, det påvirker brukervennligheten i negativ retning. Vi trekker også for at kameraet ikke har innebygd objektivdeksel, som eneste kamera i oversikten. Dermed blir klargjøring til fotografering en todelt prosess, først av med plastlokk, deretter skru på.

Det går 4,5 sekund før kameraet er klar til å ta bilder. Velger du høyeste bildekvalitet må du også påregne noen sekunders lagringstid mellom hvert bilde. Her er HP-kameraet blant de tregeste i oversikten.

Bildekvalitet

Det er stor forskjell på utendørsbildene og innendørsbildene som vi har tatt med dette kameraet. Utendørs og i dagslys klarer kameraet seg godt i de fleste situasjoner. Innendørs har det derimot langt større problemer, og en svak blits må ta mye av skylden. Gulstikket blir dermed svært fremtredende.

Se og bedøm eksempelbildene selv

Konklusjon

Vi har sett HP Photosmart 620 til priser rundt 2 700 kroner i diverse nettbutikker, da uten dokkstasjon. Selv om kameraet tar gode utebilder og har en del andre gode egenskaper, vil det først og fremst bli husket for lang responstid og svake innendørsbilder, noe som gjør at vi ville valgt oss et annet kamera i denne prisklassen.

Lenke:
Hewlett-Packard Norge

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!