HP Omnibook 5700

HP OmniBook 5700 er en relativt godt utstyrt bærbar PC, med 166 Pentium MMX-prosessor. Ytelsen er middels, batterilevetiden likeså. Maskinen kan kobles til dokkingstasjon med nettverkskort, og den innebygde skjermen støttet 1024 x 768 punkters oppløsning. Den er altså et bra alternativ dersom man skal ha en bordmaskinerstatning.

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


LES OGSÅ:

I bruk

OmniBook 5700 har en stund vært toppmodellen blant Hewlett-Packards bærbare PCer. Nå er tiden løpt litt fra denne modellen, den leveres nemlig fortsatt med 166 MHz Pentium MMX-prosessor. Når dette skrives -- april 1998 -- vet vi at HP relativt raskt vil lansere en rekke nye bærbar-modeller. Disse kommer vi tilbake til her på DinSide umiddelbart etter lansering.

I likhet med OmniBook 3000 og 2000 leveres denne modellen uten CD-ROM-spiller inkludert i prisen. Man må ut med 1950 kroner ekstra for å få en 20x CD-spiller, vi mener at absolutt alle bærbare PCer burde ha dette som standard. Det er naturligvis riktig som HP sier -- at her kan brukene selv velge hvorvidt de er enige til å ta denne kostnaden eller ikke, men vi tror egentlig at de færreste vil velge ikke å få spiller levert med PCen sin.

Ellers har OmniBook 5700 bra tastatur, den leveres med TrackPoint til å styre pekeren, og har innebygget to høyttalere og mikrofon. Den kan leveres med dokkingstasjon med plass til PCI-kort.

Prisen på maskinen -- kr. 27.580 for testversjonen -- er også relativt midt på treet. Den kan også leveres med skjerm med oppløsning på 800 x 600 punkter og blir da fire tusen kroner billigere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon

En bra PC med bra skjermbilde. Vi kunne tenkt oss en litt større skjerm -- f.eks. 13.3 tommer -- for denne prisen, men er i det store og hele fornøyd med maskinen. Takket være den 166 MHz MMX-prosessoren kom ikke maskinen høyt ut på våre ytelsestester. Batterilevetiden var på 2:19, altså i nedre del av det vi mener er akseptabelt, mens bærevekten -- PC med strømforsyning -- var på 3,7 kilo.