HP Omnibook 3000

HP Omnibook 3000 kom -- i testutgaven -- med en 266 MHz MMX-prosessor, og er dermed blant de raskeste bærbare PCene på markedet for øyeblikket. Med en TFT-skjerm på 13,1 GB, og oppløsning på 1024 x 768 punkter, er dette en utmerket skrivebordserstatning.

LES OGSÅ:

I bruk

 Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer

Testresultat

Omnibook 3000

Se alle våre tester

HP OmniBook 3000 er litt større enn Omnibook 2000 og Omnibook 5700. Til gjengjeld veier maskinen faktisk litt mindre enn sine "søsken". Med sin 266 MHz prosessor, er det ikke spesielt rart at denne PCen kom svært bra ut i våre ytelsestester. En DS-indeks på 140 er svært bra, noe av grunnen til at den kommer såpass høyt ut er at den også har bra grafikk- og harddiskytelse. For selve prosessoren fikk -- forunderlig nok -- ikke bedre ytelsestall enn 233 MHz-prosessoren i Dell Latitude CP233 og Digital HiNote VP735.

Omnibook 3000 har innebygget PCI-støtte, noe vi anser for å være en stor fordel på bærbare PCer. Testmodellen kom med en 4 GB disk som var upåklagelig på alle måter, og med 32 MB minne -- utvidbart til 144 MB. Det som var litt overraskende var at det ikke var montert CD-ROM i maskinen, og at dette ikke er inkludert i prisen. Dårlig…

Takket være at HP har laget noe de kaller "module-bay", kan man bytte ut diskettstasjonen enten med en CD-ROM-spiller, eller med et ekstra batteri. Men -- som nevnt -- dette er ekstrautstyr.

Skjermen var svært bra, med en størrelse på 13,3 tommer og 1024 x 768 punkter kan denne trygt brukes som bordmaskinerstatning. Det finnes ikke noen egen dokkingstasjon med nettverkstilkobling til denne modellen, men man kan kjøpe en portreplikator med blant annet tilkobling for skjerm,

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maskinen har støtte for CardBus og Zoomed Video, og harddisken kan enkelt skiftes ut med større modeller ved behov.

Konklusjon

HP OmniBook 3000 er en kraftig PC, med stor skjerm, bra grafikkytelse og stor harddisk. Den kom ut helt i toppen når det gjaldt ytelse, men er på ingen måte noen billig maskin. 36.350 kroner plasserer den trygt blant de dyrere maskinene på markedet, til gjengjeld får man en kraftig, bærbar PC som godt kan fungere som bordmaskinerstatning. Det er litt negativt at maskinen bare kan tilkobles portreplikator -- ikke dokkingstasjon, og nokså negativt at den ikke leveres med CD-ROM-spiller som standard.