HP med raskere blekkskrivere

Fotokvaliteten er bra på de fleste blekkskrivere, og nå begynner produsentene å konsentrere seg om å videreutvikle hastigheten. I løpet av våren lanserer HP DeskJet 815 og billigmodellen 610C, som først og fremst er raskere enn de tidligere modellene.

HP 815 avløser modellen 720, og er i følge HP dobbelt så rask på en del utskrifter.
HP 815 avløser modellen 720, og er i følge HP dobbelt så rask på en del utskrifter. Vis mer
HP 610C er billigalternativet, og vil koste 1.100 kroner inkl. mva.
HP 610C er billigalternativet, og vil koste 1.100 kroner inkl. mva. Vis mer

Laserskriverentusiaster har hovedsakelig to innvendninger mot blekkskrivere. For det første er de alt for trege, og for det andre kan du ikke bruke vanlig kopipapir. HP jobber intenst med å løse begge disse forholdene, og de nye skriverne som presenteres nå er først og raskere enn forgjengerne. HP har lenge hevdet at skriverne tåler vanlig kopipapir, men ønsker du virkelig høy fotokvalitet, er det ingen vei utenom spesialpapiret.

Dobbelt så rask som forgjengeren

Den nye modellen HP 815 avløser HP 720, og koster 2.500 kroner inkl. mva. I følge HP er den dobbelt så rask som 720 på en del utskrifter, og det betyr at den vil passe utmerket til hjemmebruk og lett kontorbruk.

I tillegg til hastighetsøkningen er også utskriftsteknologien HP PhotoRet II videreforedlet. Det har ikke skjedd noen grunnleggende forandringer, men utviklerne i HP har finjustert teknikken for bedre kvalitet.

HP PhotoRet II er en litt annen innfallsvinkel til bedre utskrifter enn det konkurrentene satser på. Erkerivalen på fotokvalitet er Epson, og de satser på høy oppløsning (1440 x 720 dpi). HP satser på bedre fargeblanding (inntil 16 blekkdråper i hvert punkt) i stedet for høy oppløsning, og teknologien har "bare" 300 dpi. Vi kan i høy grad bekrefte at dette fungerer. I vår løpende test av blekkskrivere har vi testet en rekke skrivere med denne teknologien, og fotoutskriftene er helt fine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den aller billigste

HP lanserer også en ny modell for deg som mest opptatt av at prisen skal være lav, men som samtidig vil ha mulighet for en fotoutskrift som ikke er så aller verst en gang i blant.

Den nye skriveren heter HP 610C, og er basert på teknologien PhotoRet I. Denne teknologien er slik at du må bytte til en spesiell fotopatron når du vil skrive ut fotografier. Vi har også testet skrivere fra HP med denne teknologien, og erfaringen er at kvaliteten ikke er tilnærmelsesvis så bra som PhotoRet II.

Men det må alle som kjøper de billigste skriverne være forberedt på, og skriveren vil likevel holde fint til enkle fargeutskrifter og tekst.

HP 610C koster 1.100 kroner inkl. mva. når den kommer i butikkene til sommeren.