HP med billigutgave av blekkskriver

Nå lanseres HP 710C, som er en billigere variant av den populære blekkskriveren HP 720C. Hvis du er villig til å akseptere litt lavere hastighet, kan du få en blekkskriver med topp egenskaper til en overkommelig pris.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


HPs blekkskriverteknologi kalles PhotoRet II, og kjennetegnes ved at den gir god fotokvalitet selv om oppløsningen er lav. Teknologien har bare 300 dpi oppløsning, men kvaliteten er likevel god fordi skriverne har svært små blekkdråper. Vi har tidligere testet HP 720C og 890C som begge har PhotoRet II, og vi er overrasket over at kvaliteten er så god nå oppløsningen er så lav.

HP vil også fortsette å selge HP 690C en periode. Denne skriveren er etter vår mening betydelig dårligere enn skriverne med PhotoRet II, og er du på jakt etter en HP-skriver bør du vurdere å legge i litt ekstra for å få en skriver med PhotoRet II

HP har som strategi å satse på blekkskrivere som også kan håndtere vanlig kopipapir, siden over 95% av alle brukere av blekkskrivere kuns bruker slikt papir. Med PhotoRet II er de nesten i mål. Skriverne klarer god kvalitet på vanlig kopipapir, men langt fra så god kvalitet som du kan forvente om du benytter en litt bedre papirtype.

HP 710C

Den nye modellen har fått navnet 710C, og i følge HP er det bare hastigheten som skiller den fra HP720C. 720C har en oppgitt hastighet på 8 sort/hvitt sider i minuttet, mens 710C har 6 sider i minuttet. I følge våre målinger av hastighet på blekkskrivere stemmer slike tall som oftest svært dårlig, men de gir en pekepinn om forholdet mellom disse to skriverne.

Prisavslaget du får ved å velge litt lavere hastighet er ca. 500 kroner. Gateprisen på en 720C er ca. 2.800 kroner (inkl. mva), mens 710C vil havne på ca. 2.300 kroner.

Konkurrentene haler innpå

Konkurrenten Epson har pr. i dag langt lavere markedsandel enn HP, men det kan endre seg når selskapet i disse dager lanserer en serie nye skrivere med den den nye teknologien Ultra Micro Dot. Denne teknologien har en oppløsning på hele 1440x720 dpi og variable størrelser på blekkdråpene helt ned til 6 pikoliter (6 milliontedels liter).

Dette er enda mindre enn HPs PhotoRet II, som har 8 pikoliter som minste blekkdråpe. Modellen Epson Stylus Color 640 koster ca. 2.400 kroner, og den har også betydelig høyere oppløsning enn HPs skrivere.