HP lanserte verdens tynneste bærbare PC

Måler bare 10,4 mm over midjen og veier 1,17 kg.

<B>NYTT FLAGGSKIP</B>: HP Spectre 13.3 er utrolige 10,4 millimeter tykk. Foto: HP
NYTT FLAGGSKIP: HP Spectre 13.3 er utrolige 10,4 millimeter tykk. Foto: HP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HP har nettopp lansert flere nye PC-er i Envy og Spectre-serien, deriblant det som ifølge HP selv er verdens tynneste 13,3-tommer. HP Spectre 13.3 måler ikke mer enn 10,4 mm, noe som er rundt 20 prosent tynnere enn de tynneste vi har sett så langt.

Noe av hemmeligheten bak det relativt store kuttet i tykkelse, ligger i skjermhengselet, som er konstruert på en måte som bygger minimalt i høyden. Hengslet akkompagneres av en miniatyrpumpe som gjør det enkelt å løfte lokket med én finger.

LES OGSÅ:Test av HP Spectre X360

Tre USB-C-porter

I tillegg har HP fjernet alt av plasskrevende tilkoblinger. Her finner du kun en lydutgang (minijack), samt tre USB-C-porter, hvorav den ene også fungerer som ladeport - som på Macbook (som for øvrig kun har én USB-C-port). Minst én av portene støtter dessuten Thunderbolt.

USB-C er å regne som fremtidens USB-port, og byr på mange fordeler.

USB-C x 3: Tre USB-C-porter og lydutgang er alt som finnes av tilkoblinger. Alt sitter i bakkant av PC-en. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
USB-C x 3: Tre USB-C-porter og lydutgang er alt som finnes av tilkoblinger. Alt sitter i bakkant av PC-en. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Det følger med overgang fra USB-C til standard USB (3.0). Trenger du overgang til kablet nettverk, HDMI eller VGA, kan det kjøpes som tilleggsutstyr. PC-en har ikke innebygd minnekortleser.

PC-en er innpakket i gråbrunt karbonfiber, med blanke kobbefargede detaljer. Skjermen måler, som navnet antyder, 13,3 tommer og er basert på et full HD IPS-panel fra LG Display (1920 x 1080 piksler) uten berøringsstøtte. Vektnåla stopper på 1,17 kg, så dette er definitivt en PC som egner seg for folk på farten.

SKJULT HENGSEL: Når PC-en er lukket, skjules hengselet helt. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SKJULT HENGSEL: Når PC-en er lukket, skjules hengselet helt. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Ikke vifteløs

På innsiden sitter det en sjette generasjon Intel Core i5 eller i7-prosessor, 8GB RAM og inntil 512GB SSD (standardutgaven har 256GB SSD). PC-en er videre utstyrt med en vifte, men støynivået skal ifølge produsenten være svært lavt. Det var ikke mulig å høre noe vifteaktivitet da vi fikk prøve et tidlig testeksemplar under lanseringen.

Batteriet skal ifølge HP holde til mellom åtte og ni timer med variert bruk mellom hver lading.

Prisene starter på 14.990 kroner veiledende, inkludert mva.

image: HP lanserte verdens tynneste bærbare PC
SYLTYNT: Dette er den tynneste 13,3-tommeren i verden, ifølge HP. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SYLTYNT: Dette er den tynneste 13,3-tommeren i verden, ifølge HP. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
LES OGSÅ: Gjør dette før du kaster PC-en

Nye Envy-modeller

HP Envy 15,6 Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
HP Envy 15,6 Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
HP Envy X360 Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
HP Envy X360 Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Hva mener du?

Trenger vi så tynne PC-er? (Avsluttet)
Ja, kan godt bli enda tynnere!(48%) 1397
Nei, tynt nok nå.(36%) 1057
Dette blir for tynt!(16%) 459
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


HP benyttet også anledningen til å lansere modellene Envy 15.6 og Envy X360. Førstnevnte er en standard bærbar PC med aluminiumschassis og IPS-skjerm på 15,6 tommer. Denne kommer med oppløsning på enten full HD eller 4K.

Modellen kommer med SSD, men kan også leveres med både SSD og harddisk. Prosessoren er Intel Core i5 eller i7 og maskinen leveres med 8GB RAM. Tykkelsen er 1,8 cm og vekten er 1,9 kg med SSD og 2,18 kg med SSD og harddisk. Modellen har oppgitt batteritid på inntil ni timer. Prisene starter på 8.990 kroner veiledende, inkludert mva.

Envy X360 kommer også med 15,6 tommer skjerm og temmelig like konfigurasjoner med hensyn til innmat - med unntak av at den kommer enten med harddisk eller SSD, ikke begge deler. Dette er dessuten en hybridmodell der skjermen kan skyves helt rundt til «nettbrettmodus». Også her kan du få skjerm med full HD eller 4K-oppløsning.

Tykkelsen er like under 1,9cm og vekten er 2,18kg hvis du velger en konfigurasjon med SSD, og 2,3kg om du velger harddisk. Prisen på denne starter på 9.990 kroner. En utgave med AMD-prosessor blir også tilgjengelig, til en pris som starter på 7.990 kroner.

Alle modellene ventes i butikkene i løpet av sommeren, får vi opplyst fra HP Norge. Vi er lovet et testeksemplar av Spectre så snart den blir tilgjengelig.

LES OGSÅ: Nå kommer PC-ene med OLED-skjerm

Kommer mer

Flere PC-produsenter har store oppdateringer på programmet denne våren, og vi kommer tilbake med flere produktnyheter i tiden som kommer.

Her finner du vår løpende test av bærbare PC-er

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!