Hp lanserer Vectra 450 MHz

Vectra er HP’s modellserie for næringslivet. Det er ikke den billigste serien, men den er laget for både å kunne administreres i større nettverk og gi topp ytelse for den enkelte bruker. For de mest krevende lanseres nå modeller med 450 MHz Pentium II.

For større firma med et tilsvarende antall PCer er det svært viktig at maskinparken er konsistent. Å administrere forskjellige maskintyper og tallrike varianter av samme maskin kan fort utvikle seg til et mareritt for de som har drifsansvar for nettverket.

Vectra-serien fra HP er garantert å ikke forandre seg i løpet av en modells levetid. Kjøper firmaet inn 150 eksemplarer av type X i februar, så vil en tilsvarende bestilling på nye 30 eks av samme type X levert i november være identisk. Slik er det ikke hos alle leverandører – der skifter komponentvalget etter hva som er tilgjengelig på markedet til enhver tid.

Top spesifikasjoner

De siste modellene i Vectra VL-serien har nå 450 MHz Pentium II, BX-basert hovedkort med AGP og 100 MHz frontside buss og et Matrox Millennium G200 grafikkort med 8 MB SGRAM.

Maskinen har 64 MB 100 MHz SDRAM, 10,1 GB Smart-II/Ultra ATA eller 9,1 GB SCSI harddisk UltraSCSI kontroller, DVD-ROM-spiller, 16-bits lyd og USB.

For tilkobling til nettverket har maskinene et 10/100 EtherLink XL nettverkskort fra 3Com. Med dette kortet støttes fjernadministrasjon og maskinen kan også slås på over nettverket.

Hovednøkkel

For å lette både adkomst og driftssikkerhet leverer HP nå hovednøkkel til PCene. Dette gjør det mulig å oppgradere eller vedlikeholde maskinparken rutinemessig uten å måtte administrere et tilsvarende antall nøkler.