HP lanserer ProBook 5310m

Fullblods bærbar PC på kun 23 mm og 1,7 kg.

Under parolen "Verdens tynneste fullt funksjonelle notebook" lanserte i dag HP modellen ProBook 5310. Dette er den første i en helt ny serie maskiner med herdet aluminiumschassis, som i følge produsenten skal stå for en støyt.

Maskinen er først og fremst myntet på bedriftsmarkedet, men den vil også bli å finne i vanlige butikker etter hvert, i følge Amund Hamre hos HP.

Les også: Her er HP sitt svar på MacBook Air (ITavisen)

LED

PC-en er utstyrt med en 13,3 tommers LED-baklyst LCD (1366 x 768 oppløsning) og et såkalt "chicklet" tastatur (separate taster) som blant annet er enklere å renholde og som skal gi svært lite lyd fra seg under skriving.

Modellen leveres med 6 celler standardbatteri, som skal kunne holde det gående i inntil 7 timer mellom hver lading. Det skal også bli mulig å få levert maskinen med 8 cellers batteri, noe som i følge HP vil gi inntil 10 timers levetid. Dette er omtrent i samme leia som Acers Timeline-serie.


Rimelig

Den enkleste utgaven av 5310M er utsyrt med en 2 GB minne, 250 GB harddisk og en Intel Celeron SU2300-prosessor. Denne vil koste 4990 kroner + mva når maskinen dukker opp i butikkene i høst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Intel Core 2 Duo SP9300-prosessor og 320 GB harddisk blir prisen 6990 + mva.

Optisk enhet (DVD/Blu-ray) er imidlertid tilleggsutstyr som må kobles til eksternt.

DinSide har bedt om å få låne et eksemplar til test, og kommer med flere detaljer senere.

Les også: Tre flotte bærbare til 6000 på testbenken