HP lanserer Photosmart R707

I Norge har HP allerede en ganske stor markedsandel på digitalkameramarkedet, og den blir sannsynligvis ikke mindre etter lanseringen av Photosmart R707.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide Data har allerede lekt litt med kameraet, og kan bekrefte at dette er det mest gjennomførte HP-kameraet i lommeklassen så langt. Huset er denne gangen i metall, slik trenden er i denne klassen. Størrelsesmessig er det omtrent som Digital Ixus fra Canon, og en god del mindre enn Photosmart 935 som så langt har vært toppmodellen i lommeklassen.

image: HP lanserer Photosmart R707
image: HP lanserer Photosmart R707Som så mange ganger før er det Pentax som står for optikken, og kameraet har 3x optisk zoom. Bildebrikken er på 4 megapiksler. Ingenting overraskende så langt altså, men så kommer de viktigste forbedringene:

  • Bedre LCD-skjerm
  • Ergonomisk utforming
  • Fjerning av røde øyne - direkte i kameraet etter at bildet er tatt.
  • Kameraet har innebygd hjelpesystem, og en veileder for bedre fotografering. For eksempel kan du få tips på skjermen om hva du bør gjøre annerledes med hensyn til innstillinger for å få optimale bilder
  • Kameraet har innebygd elektronisk blits. I praksis betyr det at avanserte algoritmer sørger for at detaljene i f. eks skyggepartier i et bilde ikke går tapt, uten å overeksponere de lyse delene.
  • Innebygd panoramafunksjon. Sett kameraet i panoramamodus, knips bilder, og HP-programvaren sørger for at bildene blir stiftet sammen automatisk i det du overfører dem til PCen. Du kan også forhåndsvise panoramaen i sin helhet direkte på kameraet.
  • Videoopptake med lyd, 30 bilder pr sekund.

P707 er for øvrig utstyrt med en 1,5" LCD, og har innebygd 32 MB minne. I tillegg kan det bruke SD/MMC-minnekort.

image: HP lanserer Photosmart R707Kameraet leveres med et oppladbart spesialbatteri, for øvrig det samme som sitter i Nikon Coolpix 3700. Kjøper du i tillegg en tilhørende dokkingstasjon, følger det med et ekstra oppladbart batteri som settes i og lades i dokkingstasjonen. Da får du også med en fjernkontroll og kabler for å koble kameraet til TV.

Kameraet vil i følge produktsjef Amund Hamre i HP ligge på under 4.000 kroner når det er på plass i butikkhyllene i slutten av april.

[Ugjyldig objekt (debatt)]
Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!