HP lanserer Photosmart 850

8x optisk zoom og 4 megapixels gjør PhotoSmart 850 til HP's nye flaggskip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sin 8x optiske zoom og elektronisk søker, legger PhotoSmart 850 seg i et segment av markedet der det er liten konkurranse. For øyeblikket er det bare Fujifilm og Olympus som kniver her, om vi ser bort fra de langt dyrere halvprofesjonelle modellene (Fujifilm S602, Olympus E20, Nikon 5700 osv).

I konkurranse med den nye PhotoSmart 850 finner vi Fujifilm FinePix 2800, som snart blir erstattet av FinePix S403, mens Olympus har Camedia C-720UZ.

Etterlengtet

PhotoSmart 850 blir HP's nye flaggskip innen digitale kameraer. Dermed blir kameraet arvtakeren etter den 2 1/2 år gamle PhotoSmart C912, som på det tidspunktet var et meget interessant kamera med 3x zoom og 2 megapixels oppløsning (!).

Optikken i 850 er altså en 8x optisk zoom med F2,8-3,1 i lysstyrke og med brennvidder som tilsvarer 37-300 mm på et kamera for 35 mm film. Er du ikke fornøyd med det, vil den digitale zoomen "blåse opp" bildet ytterligere 7x, slik at du totalt for 56x televirkning.

Bildebrikken er en 1/1,8" CCD med fire millioner effektive bildepunkter, dvs 2272 x 1712 punkter. Som alternativ oppløsning kan du velge 1136 x 848 punkter. Kameraet lagrer bildene i JPEG format med tre valgbare kvaliteter. Ingen ukomprimert lagring, altså. PhotoSmart 850 bruker SD/MMC minnekort og blir levert med et 16 MB kort inkludert.

Ingen optisk søker

Kombinasjonen av 8x zoom og optisk søker er en nærmest umulig oppgave uten speilrefleks. Derfor er kameraet i stedet utstyrt med en elektronisk søker. En liten LCD-skjerm er plassert bak okularet, slik at du ser et søkerbilde som er identisk til det bildebrikken mottar. På baksiden av kameraet har HP plassert en 2" LCD-skjerm, som gir samme bilde.

Selv om PhotoSmart 850 henvender seg til amatørfotografer, har det flere nyttige valg for manuell overstyring av automatikken. Det gjelder eksponering, hvitbalanse, farge og lysfølsomhet, samt at kameraet tilbyr både lukker- og blenderprioritert automatikk.

Med sin innebygde videofunksjon, kan HP PhotoSmart 850 også lage 60 sekunders videosekvenser, med lyd.

Brukervennlig løsning

Brukervennlighet er et nøkkelord for PhotoSmart 850. HP har laget en USB dokkingstasjon for enkel overføring av bildene og opplading av batteriene. Dessuten har de utviklet noe de kaller HP Instant Share Technology, som lar brukeren definere overføring som e-post, utskrifter. lagring osv. på en særdeles enkel måte.

Dersom du kjøper PhotoSmart 850 med dokkingstasjonen inkludert, vil pakkeløsningen koste EUR 777, dvs i underkant av 6.000 kroner. Uten dokkingstasjon, er prisen antydet til EUR 699, altså ca. 5.250 kroner.

HP Norge har ikke oppgitt noen prisantydning i skrivende stund, men kameraet kommer i løpet av oktober måned.

Tekniske detaljer finner du hos Digit.

Vår test av digitale stillbildekameraer finner du her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!