Aldri før har en PC med 14" skjerm hatt høyere oppløsning enn HP Envy 14 TouchSmart Ultrabook. Foto: HP/DinSide
Aldri før har en PC med 14" skjerm hatt høyere oppløsning enn HP Envy 14 TouchSmart Ultrabook. Foto: HP/DinSideVis mer

HP lanserer PC med ekstrem skjermoppløsning

Hele 3.200 x 1.800 piksler på en 14" skjerm.

HP har nettopp vist fram en rekke nye PC-modeller i Envy- og Pavilion-seriene, blant annet den svært rimelige HP Pavilion TouchSmart 11 - som altså kommer med 11,6-tommers berøringsskjerm og får en prislapp i USA på 399 dollar (2.330 norske kroner). Denne vil være utstyrt med den splitter nye Temash-prosessoren fra AMD, som vi omtalte tidligere i dag i denne artikkelen.

Ny rekord

Men mye mer spennende for alle geeker er nye HP Envy 14 TouchSmart Ultrabook. Denne kan nemlig leveres med tre forskjellige skjermoppløsninger, hvorav den høyeste vil være smått utrolige 3.200 x 1.800 piksler. Tidligere har Samsung uttalt at de vil komme med enkelte PC-er med denne skjermoppløsningen, men Envy 14 er det første produktet som er annonsert. Vi antar uansett at det er Samsung som står bak panelet.

Til sammenligning har 15" MacBook Pros Retina-skjerm 2.880 x 1.800 piksler, og Google Chromebook Pixels skjerm har 2.560 x 1.700 piksler. Toshibas Kirabook kan skilte med 2.560 x 1.440 piksler på en litt mindre skjerm.

Så høye oppløsninger vil naturligvis sørge for sylskarpe bilder, og fungere optimalt for Metro-apper i Windows 8. Disse skalerer nemlig bedre enn standard skrivebordsprogrammer i Windows, der alt blir skarpt, men også veldig smått.

Les også: Dette er den beste PC-en vi har testet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommer i sommer

Den rimeligste Envy 14 TouchSmart vil koste fra 699 amerikanske dollar, men den vil bare ha en oppløsning på 1366 x 768 piksler. Denne vil være i butikkene 26. juni, sammen med TouchSmart 11.

Også modellen med den ekstreme skjermoppløsningen er ventet i butikkene i løpet av sommeren, skriver The Verge.

Detaljer omkring den øvrige maskinvaren er foreløpig ikke kjent, det skyldes først og fremst at den vil være basert på Haswell-generasjonen prosessor og brikkesett fra Intel, hvis detaljer foreløpig ikke er offisielle.

Vi kommer selvfølgelig tilbake med mer informasjon og test når maskinen er tilgjengelig i Norge.

Les også: Seks tynne og lette bærbare til under 5000 kr