HP lanserer dame-PC

Blomstermønstret rosa PC med matchende skjerf og veske - "for å dekke den moderne kvinnes behov både innenfor mote og teknologi", sier HP.

Det er PC-produsenten HP som her gjør et skikkelig framstøt mot den kvinnelige delen av befolkningen. Og de blir neppe de siste. Stadig får vi høre på produktlanseringer, både her i Norge og i utlandet, at nå er det kvinnene som er i fokus. Det har seg nemlig slik at langt de fleste kjøperne av PCer og annen teknologi er menn.

Høy temperatur

Tidligere denne uken skrev vi om den nye dameavdelingen i nettbutikken PS.no, og temperaturen ble til dels meget høy i debatten knyttet til artikkelen. Enkelte mente at det var en kvinnediskriminerende og feilslått satsning, og at fokus på rosa og "bortluking" av tekniske ord og uttrykk rett og slett var å stigmatisere halve befolkningen.

- Vi gjør dette fordi vi ser at det er få damer som handler våre typer varer på nett. Vi tror dette blant annet henger sammen med at få damer ønsker å lese om MHz, millisekunder og bytes, men er opptatt av hvordan ting ser ut og hva de kan brukes til, fortalte Aaland til DinSide Data. Les hele saken.

Uansett hva man skulle mene om nettsatsningen til PS.no, er den som skapt for den nye mini-PCen fra verdens største PC-produsent, HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PCen kan enten kjøpes alene, eller med matchende tilbehør: Ensfarget rosa eller blomstret PC-veske, blomstret skjerf og blomstret mus:

HP lanserer dame-PC


-Manifestasjon av moderne kvinners behov

Vivienne Tam er en verdenskjent motedesigner, og det er hun som står bak rosemalingen på den lille, rosa PCen.

- Da jeg ble kontaktet av HP kunne jeg umiddelbart se designen i hodet mitt. Denne bærbare PCen er en sann manifestasjon av en moderne kvinnes behov både innenfor mote og teknologi, sier Tam i en kommentar.

HP lanserer dame-PCOverbevist

Hva mener du?

Blir dette en suksess? (Avsluttet)
Ja, definitivt!(38%) 115
Nei, dette er fullstendig skivebom!(35%) 106
Jeg er litt i tvil...(26%) 79
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tore Särelind, som er ansvarlig for HP sin PC-satsning i forbrukermarkedet her i Norge, mener at HP her skyter blink.

- Forbrukere, og spesielt kvinner, er i dag i stadig større grad drevet av mote og design enn av pris og spesifikasjoner. Denne PC vil nettopp kunne levere på disse punktene, sier Särelind.

For de som likevel skulle være teknisk interesserte kan vi opplyse om at maskinen har en Intel Atom N270 prosessor, 1GB med minne, 80GB harddisk, 10,1” LED panel med HP’s Flush Glass skjerm, 802.11b/g og Bluetooth, innebygget webcam og Windows XP Home. Utvalgte modeller har også integrert 3G modul.

HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition
HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition Vis mer


Dyre blomster

Men nettopp dette med pris er et interessant aspekt. HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition koster nemlig 5999 kroner, som er 2000 kroner mer enn en annen ny mini-PC fra HP som har de samme spesifikasjonene, Compaq Mininote 700. Og der førstnevnte minner om en fargesprakende sommerkjole, minner kanskje sistnevnte mer om en grå frakk:

HP Compaq Mininote 700
HP Compaq Mininote 700 Vis mer


Den er muligens først og fremst myntet på menn?

Begge modeller skal for øvrig være tilgjengelig i butikker her hjemme i uke 12.

Dette mener damene selv

Vil egentlig damene ha slikt?

>>LES VIDERE: Vi spurte kvinnene