HP klar med spennende skrivernyhet

Gir skriveren en egen epostadresse du kan sende dokumentene til.

HP lanserer nå en serie skrivere som drar nytte av å være tilkoblet Internett. I likhet med løsningene som Lexmark lanserte i fjor, kan man laste ned og installere miniprogrammer på skriveren, som gir den ny funksjonalitet. Et eksempel er en app som skriver ut ferske nyheter fra msnbc.com til frokosten, eller henter bilder fra ditt Picasa Web Album som kan skrives ut uten behov for PC-en.

Skriverne skal forøvrig være de første som kan kommunisere direkte med Google Docs. Man skal for eksempel kunne aksessere, lese og skrive ut dokumenter man har lagret online.

Trenger verken drivere eller nærhet til skriveren

Det er imidlertid én ny funksjon mange har savnet, nemlig driverløs utskrift fra hvilken som helst enhet, enten det er snakk om mobiltelefon, datamaskin eller spillkonsoll. Måten HP har løst dette på er enkel men smart.

Ved å utstyre skriverne med egen epost-adresse, kan man ganske enkelt sende dokumentet man ønsker å skrive ut, som vedlegg til epostmeldingen. Da har HP samtidig løst problematikken knyttet til lokasjon og kommunikasjon. Så lenge skriveren er tilkoblet nettet kan man bruke den fra andre siden av kloden.

Ifølge HP skal PDF-filer, JPG-bilder og Microsoft Office-dokumenter være blant formatene som støttes av skriveren direkte, men foreløpig har vi ingen detaljer om hvordan selve utskriftshåndteringen foregår. En viss form for kontroll må naturligvis være på plass for å unngå at for eksempel spam blir skrevet ut automatisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommer til høsten

I første omgang får den nye e-All-In-One-serien fire medlemmer, med prislapper i USA fra 99-299 dollar. Modellene blir tilgjengelig world-wide i august og september. DinSide Data kommer tilbake med mer informasjon når serien blir tilgjengelig i Norge.

Kilder: HP.com, pcworld.com

Les også: Kan dette redde skrivermarkedet?