HP klar med Photosmart eStation AIO

Multifunksjonsskriver og lesebrett i én og samme pakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Istanbul: Flere av de store PC-produsentene er i ferd med å lansere sine iPad-konkurrenter i disse dager, men ingen av dem har trolig tenkt i samme bane som HP. Og selv om kombinasjonen multifunksjonsskriver og lesebrett kanskje kan virke noe spesiell, er det ikke så rart at det var nettopp HP som kom på ideen. Selskapet er som kjent en betydelig aktør innen både PC- og skriversegmentet.

To fluer i en smekk

Skriveren med det tilhørende lesebrettet har fått navnet Photosmart eStation AIO, og er myntet på forbrukermarkedet, med fokus på dokument- foto- og webutskrifter. Den er blekkbasert.

Å koble en multifunksjonsskriver med et lesebrett er kanskje ikke så dumt. Skriveren behøver dermed ikke fysiske knapper. Når lesebrettet står i dokken på skriveren, fungerer det blant annet som et trykkfølsomt kontrollpanel for utskriftsjobbene, samtidig som batteriet lades.

image: HP klar med Photosmart eStation AIO


Selve lesebrettet har fått navnet eStation Zeen, har en 7" multiberøringsfølsom skjerm og bruker Android 2.1 som operativsystem. Det har minnekortleser, lydutgang (minijack) og USB-port, og med batterilevetid på 4-6 timer under normal bruk, fungerer det som en helt vanlig lesebrett/pad. Den leveres imidlertid med en rekke HP-utviklede apps som knytter den og skriveren sammen.

Kobler du Zeen fra skriveren og setter deg i sofakroken, kan du fortsatt kommunisere med skriveren trådløst hvis du skulle ønske det. Brettet kan imidlertid brukes helt uavhengig av skriveren, og selv om det har fått sitt eget navn har ikke HP planer om å selge en frittstående versjon. Du må ta skriveren med på kjøpet, med andre ord.

Zeen lar deg surfe på nettsider, bla i bildesamlingen, se video, spille musikk, lese eposter, ebøker, besøke Facebook og gjøre en rekke andre operasjoner, og selvfølgelig skrive ut når du skulle ønske det.

image: HP klar med Photosmart eStation AIO


Visepresident i HPs skriverdivisjon, Tuan Tran, demonstrerer Photosmart eStation AiO og Zeen for DinSide Data.

Hvis du befinner deg et helt annet sted og utenfor rekkevidde til skriveren, kan du fortsatt sende ting til utskrift via Internett fra brettet - takket være et system som HP har kalt ePrint. Du kan lese mer om løsningen her.


Fra 2011 vil HP frigi et såkalt SDK som åpner for utvikling av apps til brettet fra tredjeparts leverandører.

Photosmart eStation AIO kommer i butikkene i oktober. Prisen er satt til 399 euro internasjonalt, rundt 3.500 norske kroner. Vi venter fortsatt på prisen i det norske markedet.

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås

Flere bilder:

Les også: Kan dette redde skrivermarkedet?