Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

HP klar med Envy 100 AiO

Minner aller mest om en HiFi-komponent.

Istanbul: HP lanserer nå en av de mest interessante blekkskriverne vi har sett til dags dato. PVC-frie Envy 100 AiO er en såkalt multifunksjonsskriver (skriver, skanner og kopimaskin) som minner langt mer om en HiFi-komponent enn en tradisjonell skriver.

Og det er også tanken at den skal tåle å stå i stuen, ikke bare på grunn av at den ser bra ut, men også at den er stillegående og fungerer helt uten kabler. Foruten trådløst nettverkstøtte, har skriveren dessuten sin egen epostadresse. Det betyr at du kan sende dokumenter til utskrift som vedlegg til eposter, uansett hvor du måtte befinne deg i verden og fra hvilken som helst PC eller smartmobil, uten å måtte bekymre deg for drivere. Den kan naturligvis også brukes som en "normal" PC-skriver, tilkoblet trådløst eller med USB-kabel.

Les også: Lanserer iPad-konkurrent og skriver i én pakke

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

(Fortsetter under bildet)

Installere apps

I fronten sitter en berøringsskjerm på 3,5 tommer. Den styrer utskriftsjobbene. Man kan også installere apps på skriveren, som gir den ekstrafunksjoner - mange av dem knyttet til diverse internettjenester. For eksempel kan man få skrevet ut nyhetene automatisk til frokosten hver morgen, eller man kan bla i bilder på Flickr og skrive dem ut uten behov for PC. Apps-ene er gratis, og man kan laste ned flere fra HP sine nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den slanke utformingen har først og fremst gått ut over arkmateren, som kun tar 80 ark. For øvrig er spesifikasjonene helt på høyden, med inntil 27 sider pr minutt i svart og 22 sider pr minutt i farger. Den har dessuten innebygd duplex-modul, noe som betyr at du kan skrive ut på begge sider av arket, uten å foreta deg noe som helst manuelt.

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: HP
Foto: HP
Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: HP


Fjerner all mistanke

Arkmottakeren trekker seg inn i skriveren automatisk når den ikke er bruk. Det bidrar til å bevare de rene linjene, slik at man ikke får mistanke om at det er er en skriver det er snakk om.

For øvrig er skriveren utstyrt med leser for de fleste minnekort i front, samt USB-port for minneplugger og direkteutskrift fra kamera.

HP Envy 100 AiO ventes i butikkene i oktober. Veiledende vil ligge på rundt 2200 kroner, opplyser HP til DinSide.no.

Les også: Kan dette redde skrivermarkedet?