HP inntar sofakroken

HP har ambisjoner om å lage den eneste underholdningsboksen du noen gang vil trenge, enten det er en bærbar, stasjonær eller mediesenter-PC. I går oppdaterte de samtlige av hjemmemaskinene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hewlett Packard står last og brast ved Microsoft sitt Media Center-system, som skal være på plass i Norsk oversettelse med lokale programvareguider og netttilbud i løpet av oktober - men den mest spennende maskinen kommer ikke før på nyåret.

- Vi tror det er et stort behov der ute for å samle alle hjemmets brunevarer i én enkelt PC, sa HP's Tore Särelind i Oslo i går mens han viste frem den nye kolleksjonen av hjemme-PCer og ikke minst bærbare.

Norsk Media Center i oktober?

Media Center PCen deres ligner ganske mye på Intels "Entertainment PC"-design, som allerede er å få tak i fra andre - men uten trådløst tastatur. I følge HP i går kommer den norske utgaven Windows XP Media Center 2005 en gang i oktober.

Da får den også med norsk programguide og norsk innhold fra blant andre NRK og NextGenTel i det som i den engelske utgaven kalles "online showcase."

Sølvfarge til PCene

image: HP inntar sofakroken


I tråd med den nesten nye filosofien, blir Hewlett Packard sine stasjonære PCer smeltet sammen med mange multimedia- og spillegenskaper. Alle har minst 512 MB minne, og alle støtter HPs LightScribe-teknologi.

De to ny basismodellene, t3000 og w5000, er ellers sølvfargete og kortleserne har blitt flyttet til utsiden av kabinettene for enklere tilgang. Det som skiller de to er først og fremst prosessorvalget - førstnevnte bruker Athlon 64-prosessorer med Radeon Xpress-brikkesettets integrerte grafikk, mens sistnevnte bruker Intel Pentium-prosessorer og de siste brikkesettene.

Egen disk til alle?

Pentium-maskinene i w5000-serien bruker også dedikert grafikk, fra Radeon X600 i den billigste til Nvidias GeForce 6800 i toppmodellen.

I w5000-serien er det dessuten mulig å plugge inn en ekstra USB 2.0-disk i sin egen dokk midt i kabinettet. Denne heter Personal Media Drive, og planen til HP er at alle som bruker familiens PC bruker sin egen "PMD" som de tar med seg når de går. Dermed skulle du være sikret mot snokende søsken eller foreldre - inntil de finner selve disken under hodeputen din.

Nye skjermer

HPs nye skjermer er laget over samme lest, og er også designet for å passe like godt inn i stuen som på hjemmekontoret. Selskapet nøyer seg med to skjermer denne gangen, på 17 og 19 tommer, men det skal komme en bredskjerm på 21 tommer etter hvert.

Begge de nye skjermene oppløsning på 1280 x 1024, responstid på 16 milisekunder og 450:1 i kontrast.

image: HP inntar sofakroken


Bærbare med bredskjerm

Selv om HP brukte mye tid på å presentere de nye stasjonære maskinene sine, innrømmet de selv at det er salget av de bærbare som øker mest - og derfor kommer det også mange nye bærbare i Pavillion-serien.

Nesten alle har fått bredskjerm med kontrastbelegg, tastatur i full størrelse og mange får også lyd fra Harman Kardon, fjernkontroll og tolags LightScribe DVD-brennere.

Bærbare PCer med bredskjerm og gode underholdningsegenskaper er ekstremt ettertraktet for tiden, skal vi tro HP - som også fortalte DinSide Data at de snart vil gå helt over til bredskjermer på alle de bærbare PCene sine.

Tunge desktoperstattere

Prosessorvalget har for det meste falt på Intels Pentium M og Centrino-pakke, mens to av maskinene er klare desktoperstattere som kan takle Athlon 64 og Intels Pentium 600 - som begge er 64-bits prosessorer fra stasjonære maskiner.

Disse heter henholdsvis zv6000 og zd8000 - og begge veier like under 5 kilo.

Mer informasjon finner du på HPs nettsider.

Les også ITavisen: Norsk Media-PC til høsten

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!