HP for alvor inn på markedet for profesjonelle fotoskrivere

For første gang lanserer HP ekte 6-fargers fotoskrivere, og lanserer samtidig en rekke andre nyheter både på produkt- og teknologisiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide Data kunne allerede 16. mai røpe at HP hadde spennende produktnyheter å by på denne sommeren. Nå har HP bekreftet ryktene, og allerede i juli vil flere nye skrivere være på plass i butikkene her hjemme.

I likhet med Lexmark satser HP nå på svært aggressiv prising. Konkurransen på skrivermarkedet er tøff, samtidig som det totale blekkskriversalget har opplevd en stagnasjon i det siste.

DeskJet 5550 - Ny bestselger?

HP DeskJet 5550
HP DeskJet 5550 Vis mer

Størst spenning knytter det seg til DeskJet 5550, som HP anser å være sin nye volummodell. Denne skriveren har et futurisk design og er utstyrt med et helt nytt 3-kassetts blekkonsept med totalt seks farger. Sammen med den nye PhotoRet IV-teknologien, 4 pikoliters variabel dråpestørrelse og en oppløsning på inntil 4.800 x 1.200 punkter, lover HP en uovertruffen fotokvalitet på utskriftene.

HP DeskJet 5550 leveres riktig nok bare med to blekkasseter (CMY og svart), men kan altså utstyres med en tredje kassett for optimale fotoutskrifter. Til gjengjeld er prisen på produktet svært behagelig, rundt 1.500 kroner inkludert mva.

For denne prisen får du en skriver med følgende spesifikasjoner:

  • 17 sider pr minutt i sort, 12 i farger

  • Egen RiSC-prosessor og 8 MB minne

  • USB 2.0-støtte

  • Mulighet for automatisk tosidig utskrift (krever tilleggsmodul)
  • Ink-backup, dvs ekstra blekk dersom én eller flere patroner går tomme

  • Automatisk papirgjenkjenning

  • Plassbesparende frontmating

PhotoSmart 7350

HP Photosmart 7350
HP Photosmart 7350 Vis mer

Photosmart 7350 er basert på samme innmat som DeskJet 5550, men har tilleggsfunksjoner som gjør den velegnet for fotoutskrifter. Det innebærer blant annet innebygd leser for minnekort fra digitalkameraer. Den leveres også med ekstra programvare for fotobehandling, blant annet med innebygd støtte for brenning av bilder til CD.

Photosmart 7350 leveres med tre blekkassetter med seks farger for optimale fotoutskrifter, og veiledende pris vil ligge på rundt 2.400 kroner inkludert mva.

En rimeligere utgave, Photosmart 7150 vil være noe tregere og ha færre funksjoner, men i følge HP levere samme utskriftskvalitet. Prisen på denne modellen vil ligge på rundt 1.800 kroner inkludert mva.

Flere nyheter

HP DeskJet 3820
HP DeskJet 3820 Vis mer

HP lanserer samtidig nye skrivere for lavprismarkedet, deriblant billigmodellen DeskJet 3820. Denne er ment å være etterfølgeren til DJ 920 og 940, og vil få en prislapp på rundt 1.300 kroner.

Skriveren har et meget kompakt design, og passer derfor for brukere som ikke har god plass på kontorpulten. Også denne skriveren klarer en maksimal oppløsning på 4.800 x 1.200 dpi, men har ikke mulighet til 6-fargers utskrifter.

Prisen på 3820 forventes å ligge på rundt 1.100 kroner inkludert mva.

Nytt fotopapir

HP lanserer samtig et nytt fotopapir som sammen med de nye fotoskriverne garanterer lang levetid på utskriftene (inntil 65 år). Nytt er også muligheten til å manipulere fotografier direkte i utskriften via styreprogrammet til skriverne.

I motsetning til de nyeste skriverne fra Canon og Epson støtter ikke HPs nye skrivere kantløse utskrifter i A4-format, bare på 10x15-utskrifter (standard fotostørrelse i fotobutikken).