HP dwd-writer dvd 100j

Denne brenneren støtter det nyeste og mest kompatible skrivbare DVD-formatet DVD+RW. Her er vårt førsteinntrykk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selve brenneren ligner på de fleste andre hp-brennere, med en profilert og mørkere grå front enn den tradisjonelle PC-fargen.

Det er i det indre den store forskjellen ligger, den opererer med et format som ikke bare er kompatibelt med praktisk talt alle DVD-spillere som er solgt – platene er også overskrivbare.

Hittil har DVD-R vært det mest kompatible formatet, og har en sterk posisjon i profesjonelle miljøer, som det ble utviklet for.

Også Apple satset på DVD-R, med en modell fra Pioneer som finnes i toppmodellene under navnet SuperDrive. Den selges også separat under navnet DVR-A03. Du kan lese om våre erfaringer med DVD-R i denne artikkelen.

DVD+RW over stokk og stein.

Vårt alle første, opprømte forsøk var ikke helt vellykket, siden vi konsekvent droppet å lese noe som helst av dokumentasjonen.

Vi installerte programvaren, startet MyDVD og lot dette tygge på vår 22 minutter lange testfil i MPEG-format for brenning. Alt gikk greit fram til enkodingen, som viste seg å ta over tre -3- timer. Og avsluttet med en feilmelding, som viste seg å skyldes at vi hadde oversett en liten detalj:

Vi hadde glemt å sjekke om platen var formattert, og det var den ikke.

Men vi ble ikke imponert over at MyDVD-programmet bare avsluttet, slik at de tre timene var bortkastet.

Vi testet så om igjen, nå med nyformattert plate – det tok 55 sekunder. Da valgte vi en videosekvens som var på drøyt ett minutt, dene tok bare et par minutter å kode.

Men skrive til DVD-RW-plate ville den ikke. Den meldte derimot at brenneren var under kontroll av DLA (Drive Letter Access), som lar deg bruke DVD+RW-brenneren som en hvilken som helst skriv/lesbar lagringsenhet.

Etter å ha slått av dette fikk vi brent vår første DVD+RW, det var unnagjort på få minutter.

Kompatibel?

Vi testet avspilling i de tre andre DVD-spillerne vi hadde for hånden. I vår bærbare Dell fungerte det utmerket, i Mustek DVD-spilleren koblet til TVen i stua fungerte det også utmerket. Men i vår sønns PC, hvor det sitter en litt skranten Samsung SD-606E. Den har sine nykker, men klarer stort sett å spille av både CD og DVD. Men her fant den ikke noen disk i det hele tatt.

Mer testing

Vi kommer tilbake til utførlige tester av alt denne brenneren har å by på, i løpet av noen dager.
Det er et svært spennende produkt, det er denne standarden som har de beste odds.

Brenneren håndterer dessuten vanlig CD-brenning som bonus.

Prisen har vi observert til 8 890 kroner inkl mva. Media har vi ennå ikke sett noen pris på, men antar at den vil ligge et sted mellom 250 og 300 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!