HP dwd-writer dvd 100j

Denne brenneren støtter det nyeste og mest kompatible skrivbare DVD-formatet DVD+RW. Her er vårt førsteinntrykk

HP dwd-writer dvd 100j
Publisert
Sist oppdatert

Selve brenneren ligner på de fleste andre hp-brennere, med en profilert og mørkere grå front enn den tradisjonelle PC-fargen.

Det er i det indre den store forskjellen ligger, den opererer med et format som ikke bare er kompatibelt med praktisk talt alle DVD-spillere som er solgt – platene er også overskrivbare.

Hittil har DVD-R vært det mest kompatible formatet, og har en sterk posisjon i profesjonelle miljøer, som det ble utviklet for.

Også Apple satset på DVD-R, med en modell fra Pioneer som finnes i toppmodellene under navnet SuperDrive. Den selges også separat under navnet DVR-A03. Du kan lese om våre erfaringer med DVD-R i denne artikkelen.

DVD+RW over stokk og stein.

Vårt alle første, opprømte forsøk var ikke helt vellykket, siden vi konsekvent droppet å lese noe som helst av dokumentasjonen.

Vi installerte programvaren, startet MyDVD og lot dette tygge på vår 22 minutter lange testfil i MPEG-format for brenning. Alt gikk greit fram til enkodingen, som viste seg å ta over tre -3- timer. Og avsluttet med en feilmelding, som viste seg å skyldes at vi hadde oversett en liten detalj:

Vi hadde glemt å sjekke om platen var formattert, og det var den ikke.

Men vi ble ikke imponert over at MyDVD-programmet bare avsluttet, slik at de tre timene var bortkastet.

Vi testet så om igjen, nå med nyformattert plate – det tok 55 sekunder. Da valgte vi en videosekvens som var på drøyt ett minutt, dene tok bare et par minutter å kode.

Men skrive til DVD-RW-plate ville den ikke. Den meldte derimot at brenneren var under kontroll av DLA (Drive Letter Access), som lar deg bruke DVD+RW-brenneren som en hvilken som helst skriv/lesbar lagringsenhet.

Etter å ha slått av dette fikk vi brent vår første DVD+RW, det var unnagjort på få minutter.

Kompatibel?

Vi testet avspilling i de tre andre DVD-spillerne vi hadde for hånden. I vår bærbare Dell fungerte det utmerket, i Mustek DVD-spilleren koblet til TVen i stua fungerte det også utmerket. Men i vår sønns PC, hvor det sitter en litt skranten Samsung SD-606E. Den har sine nykker, men klarer stort sett å spille av både CD og DVD. Men her fant den ikke noen disk i det hele tatt.

Mer testing

Vi kommer tilbake til utførlige tester av alt denne brenneren har å by på, i løpet av noen dager.
Det er et svært spennende produkt, det er denne standarden som har de beste odds.

Brenneren håndterer dessuten vanlig CD-brenning som bonus.

Prisen har vi observert til 8 890 kroner inkl mva. Media har vi ennå ikke sett noen pris på, men antar at den vil ligge et sted mellom 250 og 300 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer