HP CD-Writer Plus 7570i

Denne brenneren er den rimeligste i en ny generasjon brennere fra HP. Med rask lesehastighet og bare 2X-brenning er det en helt grunnleggende brenner som selges til en lav pris.

 Foto: HP
Foto: HP Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Er du en av de som har behov for å brenne en CD en gang i blant? Hender det at du plager en kollega eller venn for å få brent en CD i ny og ne? Hva med å ha din egen CD-brenner?

LES OGSÅ:

Kan du avse 40 minutter?

HP har lansert sin rimeligste brenner på lang tid. Den er en ypperlig CD-ROM-leser og brenner både CD-R- og CD-RW-plater med 2X-hastighet. Det tar som kjent 40 minutter for en full plate. En perfekt oppgave for PCen i lunsjpausen.

Hvis du er i stand til å planlegge litt og sette i gang brenneren mens er borte fra PCen i et møte eller tar lunsj, har ikke brennetiden noen betydning. Problemet vil først oppstå hvis du må ha tilgang til noe på PCen mens den brenner.

Selv om det går bra i de fleste tilfeller, vil en tung operasjon som f.eks. å starte Word, kunne ta knekken på en ikke helt ny PC. Du må da kaste CD-R-platen og begynne på nytt. SCSI-har ikke de samme problemene, men prisene på utstyret er også en god del høyere.

En god løsning kan være å plassere CD-brenneren i PCen til en kollega som er mye ute eller ikke bruker maskinen så ofte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

24X CD-ROM-leser

Denne brenneren er også en fullverdig CD-ROM-leser. Selv om de rene leserne nå leveres med 40X-hastighet eller mer, er 24X mer enn godt nok for de aller fleste. Med en aksesstid på bare 116 ms er det også svært nær de rene CD-leserne og i toppklasse for en brenner.

Det er nå mange brennere som leser CDer med 24X-hastighet. Ytelsesforskjellen mellom dem er så liten at den er uten betydning. Hvis du likevel ønsker å se nærmere på våre testmålinger kan du trykke her.

God til musikk

Brenneren er også ypperlig til å lage dine egne musikk-CDer med. Ønsker du musikk til arbeidet eller å sette sammen din egen favoritt-CD til bilen, kan du gjøre det med denne brenneren.

Den ripper en musikk-CD på litt over ni minutter. Ikke i toppklassen, men likevel en grei hastighet.

Brukbart utvalg programvare

I likhet med HPs andre brennere, leveres også denne med programvare fra Adaptec. Adaptec Easy CD-Creator lar deg kopiere og komponere både data- og musikk-CDer.

I tillegg får du med HP Simple Trax 2.0. Det er et sikkerhetskopieringsprogram som vedlikeholder en database over alle filene som er lagret og hvilken CD de ligger på. Meget praktisk hvis du må finne en fil i en fei.

HP leverer også en annen variant (CD-Writer Plus 7550i) som inneholder Corel Print Office i stedet for Simple Trax. Corel Print Office er et grafikk-program som lar deg lage dine egne trykksaker og dokumenter ved å tilby Corels sedvanlige enorme mengde med ClipArt-bilder.

Konkurrerer med Philips

Philips har også lansert en 2X/2X/24X-brenner i disse dager. Selv om vi ikke har testet den ennå, ligger den klar på testbenken. Det er helt klart at disse to brennerne henvender seg til den samme kundegruppen. Begge to er (helt sikkert) raske til å lese og moderate til å skrive. De er ikke beregnet på å benyttes sammen med en CD-ROM-leser, men gjør hele jobben selv.

Konklusjon

Hvis du bare må ha en brenner og tiden ikke betyr noe, er dette brenneren for deg. Den gjøre en god og solid jobb. Men vi synes ikke prisforskjellen opp til f.eks. Sony CRX100E på bare 350 kroner er stor nok. Å brenne en CD-R-plate på halve tiden er verdt de kronene.

Hvis du regner med å bruke CD-RW-funksjonen aktivt, vil også en 4X CD-RW-brenner vere verdt prisøkningen. Yamaha CRW4416E koster heller ikke mer enn 600 kroner mer. Og selv om den ikke er verdens raskeste leser, har du kanskje en CD-ROM-leser fra før?

Vi tror at denne typen brennere må bli en del rimeligere før de virkelig blir populære.