HP cd-writer cd24ri

Det er interessant at to tilsynelatende like brennere likevel kan opptre svært forskjellig.

HP cd-writer cd24ri
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]
HP cd-writer cd24ri

Da vi pakket opp 24x-brenneren fra HP oppdaget vi at bortsett fra fronten var den til forveksling lik den forrige brenneren vi testet. Nærmere inspeksjon bekreftet vår mistanke – dette var 24x brenneren fra Plextor med ny front.

LES OGSÅ:

HP selger både egenproduserte enheter og produkter fra andre ledende leverandører. Dette gjør de for å kunne levere totalløsninger, og for å etablere sitt eget merkenavn i flest mulige markeder. Så lenge de velger kvalitetsprodukter går det jo bra, tidligere har vi testet HP-produkter produsert av Ricoh. Denne gangen er det altså Plextor som har fått æren av å representere HP i brennermarkedet.

Mer i pakken

HP leverer brennerprogrammet Nero 5.5 i en spesialutgave som bare fungerer med denne brenneren. For moro skyld testet vi om den fungerte med Plextor sin utgave, resultatet var som ventet negativt.

I tillegg kommer det en egen CD med støtteprogrammer som MusicMatch Jukebox, HP CD-labeller, My Photo Center, Video Impression og Direct CD.
Det følger også med en liten pakke etiketter og et verktøy for å feste disse nøyaktig og sentrert på CD-en.

Kabler og skruer følger også med.

Like målinger

Leseytelsen var naturlig nok praktisk talt sammenfallende med våre tidligere målinger av Plextor-utgaven. Her snakker vi om avvik på under en prosent, som er vanlig mellom ellers like enheter og forskjellige testkjøringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatene er med andre ord blant de beste vi har målt, med en leseytelse som kommer opp i lover de spesifiserte 6000 KB/sekund på slutten av platen.

Ripping av musikk-CD var like imponerende, den leste hele Cden vår på bare to og et halvt minutt.

Ulike brenneresultater

Da vi testet den originale Plextor-brenneren, var det bare med den medfølgende platen den klarte å oppnå nær 24x brennehastighet, med et tidsforbruk på utrolige 3 minutter og 50 skunder. På de andre platene våre kom den bare opp i 16x, med et tidsforbruk på over 5 minutter.

Dette skyldes SafeBurn-teknikken, som reduserer brennehastigheten tilpasset mediet.
Vi har nå mottatt CD-R-plater som er spesifisert til å klare 24x brenning, og HP-utgaven av brenneren gjennomfører konsekvent brenning med topphastighet på disse platene.
Plextor sin utgave klarte derimot ikke å brenne raskere enn 20x på disse.

Våre tidligere testplater, som Ricoh sin 20x-brenner klarte å svi av på 4 minutter og 21 sekunder, bruker både HP og Plextor over 5 minutter og 20 sekunder!

Hvilke plater klarer 24x?

Vi har kjøpt inn flere typer plater, og er i gang med testing av ytelsen på disse. Her har vi støtt på flere overraskelser, og vi jobber videre med saken. Vi kommer tilbake til dette i en senere artikkel.